NA SVEČANOJ SJEDNICI HGK ŽUPANIJSKE KOMORE KRAPINA DODIJELJENE ZLATNE PLAKETE NAJUSPJEŠNIJIM ZAGORSKIM PODUZEĆIMA

Zlatnu kunu za 2016. godinu osvojili Vetropack Straža, ZMH Horvat i Kamenolom Gorjak, Kristalna plaketa pripala OMCO-u Croatia

Objavljeno: 05.12.2017. JJ

Povodom Dana Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, održana je svečana sjednica Gospodarskog vijeća, u sklopu koje su dodijeljene Zlatne plakete Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina za 2016. godinu.
Zlatnu kunu za najbolje malo trgovačko društvo za 2016. godinu dobila je tvrtka Kamenolom Gorjak iz Gornjeg Jesenja, u kategoriji srednjih trgovačkih društava nagrađena je tvrtka ZMH Horvat iz Konjščine, a u kategoriji velikih trgovačkih društava Vetropack Straža iz Huma na Sutli.
– Ovo je potvrda našeg kontinuiteta i uspješnog poslovanja, a, svakako, to je apsolutno zasluga svih naših zaposlenika. Ja im ovim putem svima čestitam na nagradi, jer mi jako dobro znamo da naše strojeve možemo kupiti na tržištu, treba nam samo novac, međutim, izgraditi dobrog, posvećenog, motiviranog zaposlenika, za to treba jako puno vremena i truda. Cijeli naš uspjeh mi zapravo gradimo na našem motiviranom zaposleniku, koji je doista posvećen našoj tvornici – rekao nam je Tihomir Premužak, generalni direktor Vetropack Straže.

Tri godine zaredom

Kristalnu plaketu dobio je OMCO Croatia, također iz Huma na Sutli, a ta se nagrada dodjeljuje tvrtki koja osvoji plaketu “Zlatna kuna” tri uzastopne godine.
– Kristalna plaketa na neki je način zaokruženje onoga što mi protekle tri – četiri godine radimo, intenzivno investiramo, intenzivno se opremamo, idemo korak prema četvrtoj industrijskoj revoluciji i pripremamo se za jedno novo doba, novu eru u kojoj stavljamo ljude, njihovu motiviranost i njihovo zadovoljstvo na prvo mjesto, a iza toga i modernu opremu i spremnost da konkuriramo na svjetskom tržištu, s tim ljudima i s tom opremom. Bez toga nema uspjeha – poručio je direktor OMCO-a Darko Ranogajec.
Dodijeljeno je i posebno priznanje za očuvanje i promicanje tradicionalnih zagorskih proizvoda, koje je dobila Mini mljekara Veronika iz Desinića, kao i priznanja za jubilarce, pa su tako za 35 godina postojanja nagrađeni Komunalac Konjščina i Zelenjak, za 50 godina postojanja Bravarija Dijaković i Ribič 1966, za 55 godina Birotehnik i Komunalno Zabok, za 60 godina Metalis i TPK Orometal, za 65 godina Jedinstvo Krapina i Vodoprivreda – Zagorje i za 70 godina Trgostil.
– 2016. godina bila je najuspješnija godina od kada Županijska komora Krapina prati gospodarske pokazatelje, a vjerujem i da će 2017. godina biti jednako uspješna, odnosno, da će barem za pet posto biti bolja od prošle godine. U 2016. godini zaposlili smo veći broj ljudi, 6,5 posto, što nije malo u onim prilikama, kada se još uvijek tražilo radno mjesto, mi smo i tada zapošljavali. Povećanje ukupnog prihoda je dakle rezultat i zapošljavanja i modernizacije i ulaganja – istaknuo je predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina, Josip Grilec.

“Vjetar u leđa”

Krapinsko – zagorski župan Željko Kolar je pak poručio kako izražava svoje duboko poštovanje i zahvalu gospodarstvenicima, obrtnicama i obrtnicima koji su imali sjajne rezultate u 2016. godini.
– Ostvaren je rast gospodarstva od 9,8 posto, prvi puta preko 11 milijardi kuna ukupan prihod gospodarstva, pokrivenost izvoza uvozom 176 posto, rast dobiti 40 posto, znači, to su sve sjajni rezultati, a prema svim pokazateljima i razgovorima s našim gospodarstvenicima, 2017. godina će biti još bolja. Naravno da je to vjetar u leđa kompletnom društvu, da mi kao politika lakše lobiramo za neke infrastrukturne projekte jer su oni garancija daljnjeg razvoja gospodarstva. Svi nagrađeni rekli su da je na prvom mjestu čovjek, a mi smo sebi kao politika na prvo mjesto stavili obrazovanje, što je kompatibilno jedno s drugim. Vjerujem da svi zajedno možemo napraviti još veći iskorak, naravno, uz suradnju nadležnih ministarstava, općina, gradova i komora, da bismo zajedno došli do najboljih rješenja – rekao je župan Kolar.
Prisutnima su se obratili i potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Josip Škorić i predsjednica Županijska skupštine Vlasta Hubicki.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba