PROSLAVLJEN DAN OPĆINE I ŽUPE BEDEKOVČINA

“Usmjereni smo na izradu projektne dokumentacije za brojne projekte, a već na proljeće trebala bi započeti izgradnja reciklažnog dvorišta”

Objavljeno: 04.12.2017. zagorjeinternational

Uz blagdan svete Barbare, proslavljen je Dan općine i Župe Bedekovčina. Svečanu sjednicu Općinskog vijeća otvorio je predsjednik Vijeća Željko Novosel, a prikazan je i film o Bedekovčini.
Načelnik Darko Ban istaknuo je najvažnije općinske projekte.
– Najviše smo vremena, ali i financijskih sredstava uložili u izradu projektnih dokumentacija. Dobivena je građevinska dozvola za reciklažno dvorište, vrijednost projekta je milijun i pol kuna i nadamo se da ćemo početkom proljeća sljedeće godine početi s radovima. Istaknuo bih i Magdalenićevu ulicu, koja je prilaz našem groblju, a zahtijevala je tri godine truda, ulaganja, da napravimo kompletnu projektnu dokumentaciju, dobijemo građevinsku dozvolu i spremni smo za apliciranje na EU fondove. Bedekovčini je puno donijela i brza cesta. Dobivamo svakodnevne upite potencijalnih investitora koji bi željeli ulagati na područje općine, a s obzirom na naše gospodarstvo koje je proteklih godina malo posrnulo, imamo dosta kapaciteta. Također već nekoliko godina čekamo od države da se odluči što će s Bedekovčanskim jezerima. Mi tražimo raspolaganje tim vodama, odnosno, da ih dobijemo u vlasništvo ili na upravljanje, da možemo to urediti i razvijati turizam – rekao je načelnik Ban.

LAG “Zeleni bregi”

U ime zagorskih načelnika i gradonačelnika, čestitke povodom Dan općine uputio je načelnik Zlatar Bistrice Žarko Miholić.
– Općine Zlatar Bistrica i Bedekovčina već su dugi niz godina povezane u brojnim programima. Moram reći da je Općina Bedekovčina prva pružila ruku u teškim trenucima kad smo ostali bez naše sportske dvorane, a ove dvije općine zajedno su započele nekoliko važnih programa. Jedan od njih je LAG “Zeleni bregi”, koji je u posljednjih godinu dana skoro 15 milijuna kuna doveo u prostor naše županije. Bedekovčina i Zlatar Bistrica bile su inicijatori pokretanja tog projekta – istaknuo je Miholić
Obratili su se i predsjednica Županijske skupštine Vlasta Hubicki i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar.

“Ulaganje u školstvo”

– U budućnosti će prioritet biti ulaganje u školstvo. Srednja škola u Bedekovčini ima veliku perspektivu, pripremili smo dva velika projekta – prvi je kompletna energetska obnova naše Srednje škole u Bedekovčini, a drugi je izgradnja Centra izvrsnosti u poljoprivredi za ovu regiju – rekao je Kolar.
Sjednici je prisustvovao i potpredsjednik Hrvatskog sabora Siniša Hajdaš Dončić, koji je rekao kako u Bedekovčini svi dobro, mudro i pametno participiraju u jednom dobrom suživotu i stvaraju dobro društvo, gdje se svi osjećaju uključenima.
Na kraju sjednice uručena su i prigodna priznanja. Nagrađeni su Jasenka Hranić, Višnja Glumpak, NK Inkop, Udruženje dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Bedekovčina i Zlatko Čorko, dok su zahvalnice uručene Ani Vidiček, Anici Kopjar, Zlatku Dedu, Srednjoj školi Bedekovčina, Tomislavu Roganu i uredništvo monografije o Bedekovčini, čija će se promocija održati ovog petka.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba