U LOBORSKOM DRUŠTVENOM DOMU PJESMOM OBILJEŽEN MEĐUNARODNI DAN OSOBA S INVALIDITETOM

“KAP LJUBAVI”: Na velikom koncertu u organizaciji Udruge “Sveta Ana”, nastupili Gordana Ivanjek Tušek, Jurica Vugrek, VS “Arete”, Zbor mladih “Vedrina”…

Objavljeno: 04.12.2017. JJ

Udruga “Sveta Ana” za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom Krapinsko – zagorske županije je u petak, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, u Loboru organizirala koncert pod nazivom “Kap ljubavi”.
Koncertu je prisustvovala i zamjenica krapinsko – zagorskog župana za društvene djelatnosti Jasna Petek, koja je pozdravila članice i članove Udruge “Sveta Ana”, prisutne volonterke i volontere te sve druge prijatelje udruge koji su do kraja ispunili Društveni dom u Loboru.

Podrška i pomoć

– Često ističem kako institucije imaju velike mogućnosti, ali i limite. Tamo gdje prestaju njihove mogućnosti, aktiviraju se udruge i organizacije civilnog društva, a mi smo tu da im pomažemo i podupiremo ih. Velike čestitke na radu i sve onome što činite da bi djeca s teškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom živjele bolje i kvalitetnije – rekla je Jasna Petek.
Na velikom koncertu su, uz članove Udruge “Sveta Ana”, nastupili i KUD Golubovec, Jurica Vugrek, Ženski sastav DORA, Gordana Ivanjek Tušek, VS “Arete”, Nikola Šrajbek, KUD Lobor, Zbor mladih “Vedrina” i Viteško društvo Svetog Križa.

230 članova

Okupljene su pozdravili i saborski zastupnik Žarko Tušek, načelnica Lobora i bivša predsjednica Udruge “Sveta Ana” Ljubica Jembrih te sadašnja predsjednica Udruge “Sveta Ana” Nedjeljka Jurinić.
Udruga “Sveta Ana” osnovana je u veljači 2009. godine, danas ima 230 članova i korisnika s cijelog područja Krapinsko – zagorske županije. Ovu će godinu završiti s proračunom preko milijun kuna te zapošljava 25 osoba.



POVODOM MEĐUNARODNOG DANA OSOBA S INVALIDITETOM, U ZABOKU ODRŽAN I OKRUGLI STOL

Okupljeni raspravljali o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada te o suradnji s lokalnom zajednicom

U petak je u Velikoj galeriji grada Zaboka, povodom obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, održan i okrugli stol, u organizaciji Krapinsko – zagorske županije, u suradnji s Koordinacijom udruga osoba s invaliditetom KZŽ.
Okupljene su pozdravile zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek i zamjenica gradonačelnika Zaboka Valentina Đurek. Predsjednik Koordinacije udruga osoba s invaliditetom Stjepan Ključariček zahvalio je svim sudionicima na dolasku.
Dodijeljene su i zahvalnice Krapinsko – zagorskoj županiji te gradovima Donjoj Stubici, Krapini, Oroslavju, Pregradi, Zaboku, Zlataru te općinama Bedekovčini, Đurmancu, Hrašćini, Humu na Sutli, Jesenju, Loboru, Maču, Mariji Bistrici, Mihovljanu, Radoboju i Zlatar Bistrici, za kontinuiranu podršku i potporu za rad udruga osoba s invaliditetom na području KZŽ. Cilj ovog okruglog stola bio je upoznati i senzibilizirati lokalnu zajednicu s potrebama osoba s invaliditetom te unaprijediti suradnju između predstavnika lokalne vlasti i nevladinih organizacija. Predstavnica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Područnog ureda Krapina Nadica Jokić, prof. psihologije, informirala je udruge osoba s invaliditetom o položaju osoba s invaliditetom na tržištu rada, dok je na temu međusobnog razumijevanja i suradnje osoba s invaliditetom i lokalne zajednice govorila Dragica Slakoper Lisica, prof. psihologije iz Centra za socijalnu skrb Krapina, Podružnice Obiteljski centar KZŽ. U glazbenom su programu sudjelovale članice KUD-a Stubica i Tomislav Goluban.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba