GALERIJA GRADA KRAPINE

DESET GODINA GFUK-a: Otvorena prigodna izložba portreta, plakata i fotografija, uz nastup Marije Borić i Hane Hegedušić

Objavljeno: 03.12.2017. JJ

U sklopu manifestacije “Prosinac u Krapini”, u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Krapina, Galerije grada Krapine i Kulturne udruge GFUK, u Galeriji grada Krapine otvorena je izložba uz 10. godišnjicu Glumačkog festivala u Krapini. Na izložbi su izloženi portreti povijesnih ličnosti kojima su bila posvećena dosadašnja izdanja glumačkog festivala, koja je izradio poznati portretist Stjepan Đukić Pišta. Izložba nudi posjetiteljima i pregled prigodnih poštanskih žigova i omotnica vezanih uz Pištine portrete te plakate i fotografije gostujućih predstava u ovih deset godina festivala. Izloženi su i promotivni materijali GFUK-a: plakati, letci, programske knjižice, pozivnice, šalice, majice, olovke, privjesci za ključeve, kao i fotografije s godišnjih izleta i druženja članova udruge.
Na otvorenju izložbe u prigodnom programu nastupile su Marija Borić i Hana Hegedušić, uz klavirsku pratnju Olivera Beloševića, a nakon obraćanja predsjednika Kulturne udruge GFUK Adama Končića, izložbu je otvorio zamjenik gradonačelnika Krapine Drago Kozina. Izložba se može razgledati do kraja godine.



IZNIMAN GLAZBENI DOŽIVLJAJ U KRAPINI

Publika uživala u koncertu KUD-a Ilirci i gostiju

U prepunoj Maloj dvorani Pučkog otvorenog učilišta Krapina u petak je održan koncert KUD-a Ilirci. Uz njih su nastupili i Dječji zbor Ilirčeki, Pjevački zbor iz Donjeg Kraljevca, Iva Ranogajec Inkret, Ivan Benc i Miljenko Golub.
– Hvala svim izvođačima za predivnu večer u kojoj su se ispreplitali glasovi malih i velikih zaljubljenika u kajkavsku popevku – poručili su organizatori.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba