Održana trkačka utrka “Krapinski cener”, jedan od najmasovnijih sportskih događaja u Zagorju

BRAVO TK MARATON: Iz startno – ciljne ravnine krenulo više od 600 trkačica i trkača, svi oduševljeni organizacijom i kažu “Vidimo se dogodine!”

Objavljeno: 02.12.2017. AB

U sklopu manifestacije “Prosinac u Krapini”, održan je jedan od najvećih sportskih događaja u Zagorju – četvrti “Krapinski cener”, u organizaciji Trkačkog kluba Maraton. Radi se o kružnoj utrci krapinskim ulicama, u dužini od pet (polucener) i deset kilometara. Prijavljena su bila 634 trkača, od toga 589 iz Hrvatske, 38 iz Slovenije, šest iz Bosne i Hercegovine i jedan iz Nizozemske.

Gradonačelnikov pucanj

Trkači su u 13 sati, na pucanj iz signalnog pištolja gradonačelnika Krapine Zorana Gregurovića, koji ime je prije starta izrazio i dobrodošlicu, krenuli iz Ulice Matije Gupca, na sjever, do Wohlovog mosta, potom u Strahinje Krapinsko, Podgoru Krapinsku, te su pokraj Športskog centra Zagorec došli na atletsku stazu, po kojoj su trčali jedan krug oko igrališta NK Zagorec, i onda se vratili do Wohlovog mosta, te skrenuli na školsku šetnicu kod OŠ Augusta Cesarca. Po tom putu trčali su do Ulice D. G. Krambergera, iz koje su ponovno skrenuli u Ulicu Matije Gupca i natrag do starta. Jedan takav krug je pet kilometara, a dva kruga su deset kilometara.
Pripremljen je bio i zanimljiv popratni program, pa su tako uoči starta nastupili Gradski puhački orkestar Krapina i krapinske mažoretkinje, a program je vodio poznati hrvatski komičar Vlatko Štampar.

Okrjepa u školi

Nakon utrke, za trkače je, dok se čekalo službeno proglašenje pobjednika, pripremljena okrjepa u OŠ Augusta Cesarca, a zabavljao ih je poznati krapinski bend “Trnje”. Ova utrka svake se godine odlikuje vrhunskom organizacijom te privlači velik broj trkača. Prošle godine tako ih se okupilo oko 460, a ove je godine broj još veći, na radost članova TK Maraton, kojemu valja odati priznanje zbog još jedne odlične organizacije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba