U ZAGORSKIM SELIMA PROSLAVLJEN DAN OPĆINE I ŽUPE SV. KATARINE, NAČELNICA KSENIJA KRIVEC – JURAK ISTAKNULA PRIORITETE U NADOLAZEĆEM RAZDOBLJU

“Zalagat ćemo se za rekonstrukciju državne ceste do Kumrovca, projekt Sutlansko jezero i revitalizaciju kumrovečke pruge”

Objavljeno: 25.11.2017. Jelena Jazbec

Svečano je danas u Zagorskim Selima, gdje se obilježava Dan općine i Župe sv. Katarine. Nakon svečanog misnog slavlja u župnoj crkvi, u prostorima Kulturnog centra održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, u sklopu koje je načelnica Ksenija Krivec – Jurak istaknula najvažnije investicije u proteklih godinu dana.
– Investicije koje su završile krajem prošle godine ujedno su najveće investicije u javnom i privatnom sektoru u povijesti općine. Riječ je o završenim radovima na izvanrednom održavanju dionice D229 Granični prijelaz Miljana – Zagorska Sela, sa sanacijom klizišta, u ukupnoj vrijednosti 18 milijuna kuna. Investitor su bile Hrvatske ceste. Druga investicija bila je privatna investicija, a radi se o izgradnji Doma za starije i nemoćne “Sveta Katarina”, vrijednoj oko devet milijuna kuna. Ustanova danas radi u punom kapacitetu, na zadovoljstvo svih nas. Odobrena su nam i sredstva za sufinanciranje sanacije dviju zgrada, u sklopu projekta “Pločko”, u iznosu od 368 tisuća kuna. Uspjeli smo i riješiti dugogodišnji problem – sanaciju klizišta uz nerazvrstanu cestu Brezakovec, uz pomoć Ministarstva regionalnog razvoja i fondova EU, te Krapinsko – zagorske županije, a kompletna investicija iznosila je oko 200 tisuća kuna – rekla je načelnica, koja je s početkom svog mandata i povećala jednokratne pomoći za novorođenčad.

Prijava na natječaje

Ove godine, rekla je, veća pažnja bit će usmjerena na pripremu dokumentacije i prijavu na natječaje. Pripremljena je dokumentacija i ishođena građevinska dozvola za uređenje građevinskih objekata u staroj jezgri Zagorskih Sela, za društvene namjene, u sklopu projekta “Pločko”, koji je već prijavljen na Mjeru 7.4. Također je već prijavljen i projekt rekonstrukcije nerazvrstane ceste Zagorska Sela – Brezakovec – Gornji Škrnik, u dužini 3,9 kilometara.
– Uz projekt “Pločko”, za žitelje općine jako je važan nastavak uređenja i rekonstrukcije državne ceste na dionici Zagorska Sela – Kumrovec. Projektna dokumentacija je izrađena, a postoje naznake kako će sljedeće godine biti uvrštena u planove Hrvatskih cesta. I dalje namjeravamo aktivno sudjelovati u razvoju projekta Sutlanskog jezera, koji je krenuo u međudržavnoj suradnji Hrvatske i Slovenije. Planiramo i proširenje vodoopskrbne mreže prema visokoj zoni općine, a planira se i proširenje mreže u naselju Bratkovec. Pokrenuta je i inicijativa za revitalizaciju željezničke pruge prema Kumrovcu i dalje prema Zagorskim Selima – zaključila je načelnica.
Na svečanoj sjednici govorili su i Marko Zgorelec, zamjenik dječjeg načelnika, klanječki gradonačelnik Zlatko Brlek, u ime svih zagorskih načelnika i gradonačelnika, te župan slovenske občine Podčetrtek Peter Misja, koji je istaknuo kako sa Zagorskim Selima već niz godina njeguje prijateljske odnose. Govorio je i saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, te krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je zahvalio bivšem dugogodišnjem načelniku Željku Kodrnju na svemu što je učinio za razvoj općine, istaknuvši kako ne sumnja da će nova načelnica nastaviti njegovim putem.

Priznanja i zahvalnice

U sklopu sjednice su dodijeljena i općinska priznanja i zahvalnice, koje su ove godine uručene Boštjanu Misji, za potporu u turističkim manifestacijama i projektima, Domu za starije i nemoćne “Sv. Katarina”, za uspješno završenu investiciju i razvoj socijalnog poduzetništva, Željku Kodrnji, za dugogodišnji doprinos ugledu i promicanju općine, Rudolfu Brundiću, za cjeloživotni predani rad u lokalnoj zajednici, Valentini Krhlanko, za izvrsnost u redovnom akademskom obrazovanju, Framigo Prometu, za ostvarene rezultate u razvoju poduzetništva i Lovačkoj udruzi “Srnjak”, za uspjehe u radu i djelovanju koji doprinosi ugledu i promicanju imena općine.
Na kraju sjednice nastupio je Dječji zbor “Sv. Katarina”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba