KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA, UZ PRIMORSKO – GORANSKU, IMA NAJVIŠE GRADOVA I OPĆINA – PRIJATELJA DJECE

Gradu Zaboku dodijeljena Povelja za Naj akciju – “50 godina igre, sreće i smijeha u Zipkici”

Objavljeno: 24.11.2017. JJ

U Starogradskoj vijećnici Grada Zagreba održano je Savjetovanje akcije “Gradovi i općine – prijatelji djece”, na kojem je proglašeno pet novih gradova i općina prijatelja djece, a Grad Zabok je dobio Povelju za naj akciju – “50 godina igre, sreće i smijeha u Zipkici”.

Povijest i kultura

Cilj akcije bio je osvijestiti važnost poznavanja svoje povijesti i kulturne baštine kroz poticajno okruženje u pedagoškom radu s djecom i roditeljima, upoznati kulturne, povijesne i tradicijske vrijednosti kraja u kojem djeca rastu i razvijaju se, poticati pozitivan stav i odnos prema kulturnoj baštini i zavičaju te očuvanju kulturne tradicije vlastitog kraja, kao i povezivati prošlost i sadašnjost kroz obilježavanje 50 godina Dječjeg vrtića “Zipkica”. Povelju je u ime Grada Zaboka primilo izaslanstvo u sastavu Sonja Borovčak, predsjednica KO “Grad Zabok – prijatelj djece” i Jasenka Borovčak, tajnica DND-a Zabok.

Novi “prijatelji djece”

Povodom 18. obljetnice akcije “Gradovi i općine prijatelji djece” Središnji koordinacijski odbor je odlučio dodijeliti priznanje svim goranskim gradovima i općinama na ostvarenju inicijative “Gorski kotar – prijatelj djece”, a zahvalio je i dvjema županijama koje dosad imaju najveći broj gradova i općina – sudionika Akcije te dobitnika titule “Gradovi i općine – prijatelji djece”, a to su Krapinsko – zagorska i Primorsko – goranska županija. Najsvečaniji dio Savjetovanja bilo je proglašenje novih “gradova i općina – prijatelja djece”, koji su se kandidirali u 2017. godini. Taj status dobili su gradovi Lepoglava, Ludbreg i Petrinja, te općine Lokve i Sračinec.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba