U BEDEKOVČINI SE PO PRVI PUTA ODRŽAVA “EKO ARENA”, PRODAJNI EKOLOŠKI SAJAM I KONFERENCIJA O EKOLOŠKOJ POLJOPRIVREDI

Predstavit će se 70-ak certificiranih eko proizvođača, a posjetitelji će moći poslušati i niz zanimljivih besplatnih predavanja

Objavljeno: 23.11.2017. JJ

U sportskoj dvorani Srednje škole Bedekovčina 1. i 2. prosinca po prvi će se puta održati “EKO Arena”, prodajni ekološki sajam i konferencija o ekološkoj poljoprivredi, u organizaciji Savjetodavne službe.

Kulturni program

Predstavit će se sedamdesetak certificiranih ekoloških proizvođača, a u sklopu konferencije o ekološkoj poljoprivredi, posjetitelji će moći poslušati zanimljiva predavanja, kao što su “Izazovi i perspektive u ekološkoj poljoprivredi”, “Iskustva Savjetodavne službe u radu s ekološkim poljoprivrednim proizvođačima”, “Perspektiva biodinamičke poljoprivredne proizvodnje u RH”, “Prodaja vlastitih poljoprivrednih proizvoda” i dr.
Ulaz je besplatan, a uz domaće i ekološke proizvode, pripremljen je i kulturno – umjetnički program. Sajam je za posjetitelje otvoren u petak od 10 do 18 sati, a u subotu od 9 do 18 sati.

Trud i ljubav

– Ekološki poljoprivredni proizvođači najbolje znaju koliko je truda i ljubavi potrebno uložiti kako bi se plodovi njihova rada uspjeli plasirati i pozicionirati na tržištu. Svijest potrošača o važnosti ekološke poljoprivrede i konzumaciji ekoloških proizvoda, unatoč ograničenoj platežnoj moći domaćeg tržišta, iz dana u dan je u porastu. Ipak, distribucija do krajnjih korisnika još uvijek je jedan od segmenata koji zahtjeva inovativnija rješenja. Projekti poput “EKO Arene” jedan su od načina kako konkretno pomoći hrvatskim poljoprivrednicima – ističe ravnatelj Savjetodavne službe Zdravko Tušek.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba