U četvrtak je u prepunoj zagrebačkoj pivnici “Pivana” održan ždrijeb povodom 47. izdanja malonogometnog turnira Kutija šibica. Europske i svjetske prvakinje u četvercu bez kormilara Bruna Milinović, Izabela Krakić, Ivana i Josipa Jurković, karizmatična pjevačica Indira Levak, bivši vaterpolo reprezentativac Dubravko Šimenc, višestruki boksački prvak Hrvoje Sep, nogometaš GNK Dinama Arijan Ademi, košarkaši KK Cibone Josip Bilinovac i Domagoj Bošnjak te europski prvak i nositelj brončane medalje s Olimpijskih igara Filip Hrgović bili su domaćini ždrijeba te su imali čast izvući prve parove ovogodišnje Kutije koja će, kao i prethodnih godina, zasigurno biti zanimljiva i neizvjesna sve do samog kraja.

Impresivna brojka

Ove godine za Kutiju šibica prijavile se čak 206 momčadi. Ova impresivna brojka najbolje svjedoči o tome da i nakon dugog niza godina, koliko se ovo malonogometno natjecanje održava, Kutija šibica ne prestaje plijeniti pozornost ljubitelja nogometa, među kojima uživa reputaciju prave malonogometne poslastice.
Kako je naglašeno prilikom svečanog izvlačenja, ove godine, osim već tradicionalnog seniorskog, u kojem će sudjelovati 132 momčadi, i veteranskog turnira, za koji se prijavilo 58 momčadi, održava se i drugi malonogometni turnir za žene, na koji se prijavilo 16 momčadi. Turnir počinje 25. studenoga te će se, osim u popularnoj Dvojci Doma sportova, odigravati u sportskim dvoranama Trnsko, Peščenica i Dubrava.

“Prljava i dinamična”

Kristijan Postružin, kojem je ovo četvrti nastup na Kutiji, ističe kako ove godine sa svojim klubom Puls the night club planiraju svima pomrsiti račune i odnijeti pobjedu. Proslavljeni igrač Dinama, Šibenčanin Arijan Ademi, nije nikada zaigrao za Kutiju, a ove godine nastupa kao trener ekipe Calimero. Izvlačenju parova prisustvovala je i pjevačica Indira Levak, koja je s okupljenima podijelila kako je u tehniciranju s loptom bolja od većine muških kolega i kako joj je to pomoglo tijekom njenih energičnih nastupa na pozornici. Boksač Hrvoje Sep, koji se sprema za desetak turnira tijekom sljedeće godine, nije krio da će se pripremati i na nogometnim terenima, gdje također očekuje knock out sistem igre, baš kako je navikao u boksu, dok njegov kolega Filip Hrgović, europski prvak, nositelj brončane medalje s Olimpijskih igara te odnedavno i profesionalni boksač s dvije uzastopne pobjede u prvoj rundi, ističe kako svi koji stanu s njim u ring, padaju. Izvlačenje parova nije moglo proći bez komičara Ivana Šarića, koji prati Kutiju šibica “jer je energična, prljava i dinamična, kao basket u Bronxu”.