Predstavljen Program zimske službe na nerazvrstanim cestama na području Općine Budinšćina

Ukupno 68 kilometara nerazvrstanih cesta na području općine čistit će se prema novom izvedbenom programu – evo koje će prometnice imati prioritet

Objavljeno: 19.11.2017. Alen Brodar

U petak je predstavljen Program zimske službe na nerazvrstanim cestama na području Općine Budinšćina u zimskom razdoblju 2017/2018. godine. Služba je inače s radom počela 15. studenog, a radit će do posljednjeg dana ožujka 2018. godine.

Pravovremeni i efikasni

Načelnik Radovan Hercigonja naglasio je potrebu da zimska služba bude pravovremena i efikasna, radi čega je u pripremnom razdoblju izrađen i Izvedbeni program, kojim je definirana organizacijska shema ustroja zimske službe, mjesto pripravnosti, nadležnost i odgovornost izvođača radova te su utvrđene dvije razine prednosti u čišćenju, zatim raspored mehanizacije, opreme, materijala i radne snage, stupnjevi pripravnosti, potreba vođenja evidencije rada te informiranja o stanju prohodnosti nerazvrstanih cesta.
– Na području Općine Budinščina ukupna dužina nerazvrstanih cesta iznosi 68 kilometara i iste se održavaju u zimskoj službi, a prioritet u održavanju imaju ceste koje se koriste u prijevozu učenika osnovne i srednjih škola, ceste koje koriste tvrtke i OPG-ovi za obavljanje gospodarske djelatnosti, autobusna stajališta i ugibališta, zatim pristupne ceste osnovnoj školi, zdravstvenoj ambulanti i općinskoj upravi, grobljima i sakralnim objektima – naglasio je načelnik Hercigonja.
Istaknuta je obveza izvođača zimske službe da redovno izvještava načelnika o stanju prometnica te o eventualnim izvanrednim događajima u svrhu dogovora o postupanju u tim situacijama i objave o tim događajima na službenoj stranici Općine.

Poziv na kooperativnost

Predstavljanju Programa prisustvovao je Darko Duktaj, direktor tvrtke TRANSPORTI DUKTAJ d.o.o. iz Budinščine 22, koji će temeljem Ugovora za obavljanje komunalnih djelatnosti održavanja nerazvrstanih cesta u zimskim uvjetima obavljati radove zimske službe u zimi 2017/2018. godine.
– Pozivamo sve sudionike u realizaciji Programa zimske službe na kooperativnost, jer će se u obavljanju zimske službe poštivati utvrđene razine prednosti, a posebno apeliram na sudionike u prometu da koriste adekvatnu opremu za vrijeme zimskih uvjeta radi vlastite sigurnosti te sigurnosti ostalih sudionika u prometu – zaključio je načelnik Radovan Hercigonja.
Program budinšćinske Zimske službe može se preuzeti na općinskim internetskim stranicama ili OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba