KRAPINSKO – ZAGORSKA ŽUPANIJA DRUGIM REBALANSOM PRORAČUNA OSIGURALA DODATNIH 562.350 KUNA ZA PROGRAME IZ PROMETNE I KOMUNALNE INFRASTRUKTURE

Zagorske općine i gradovi, njih 11, dobit će novac za sanaciju klizišta, male komunalne akcije, asfaltiranje, razvoj vodoopskrbe…

Objavljeno: 17.11.2017. JJ

Krapinsko – zagorska županija osigurala je drugim rebalansom proračuna dodatnih 562.350 kuna za programe iz prometne i komunalne infrastrukture. Gradovi i općine sredstva će iskoristiti za projektno – tehničku dokumentaciju za sanaciju klizišta, sanaciju klizišta na nerazvrstanim cestama, “male komunalne akcije”, asfaltiranje nerazvrstanih cesta prema sakralnom i posebnom programu te razvitak vodoopskrbe.
– Rebalansom proračuna osigurali smo dodatna sredstva za pomoć jedinicama lokalne samouprave, u prvom redu za male komunalne akcije, koje će neposredno poboljšati kvalitetu života građana u njihovim sredinama. Sveukupno, u 2017. godini smo u razdoblju od travnja do studenoga jedinicama lokalne samouprave odobrili iznos od 3.256.475 kuna – rekao je župan Željko Kolar.

Autobusne kućice

Za Donju Stubicu osigurano je 50 tisuća kuna za nabavu autobusnih kućica u naselju Pustodol, a općina Mače dobit će 46 tisuća kuna za uređenje nerazvrstane ceste – put prema crkvi i 56.750 kuna za sufinanciranje izgradnje autobusnih nadstrešnica (kućica) i označavanje prometne signalizacije na nerazvrstanoj cesti – put prema crkvi. Općini Zagorska Sela se pak dodjeljuje 30 tisuća kuna za sufinanciranje izvođenja radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti u naselju Brazakovec, a općini Kumrovec 20 tisuća kuna za sufinanciranje izvođenja radova na sanaciji klizišta na nerazvrstanoj cesti u Ulici sv. Roka. Općini Stubičke Toplice s 12.500 kuna pomoći će se u sufinanciranju izrade projektno – tehničke dokumentacije za sanaciju klizišta u naselju Strmec Stubički, dok će općina Radoboj dobiti 17.500 kuna za sufinanciranje izrade projektno – tehničke dokumentacije za sanaciju klizišta u naselju Orehovec Radobojski, Kiseljaki. Županija će u općini Lobor sufinancirati izgradnju MVM Lobor – Loborsko Završje (Kokoleki, Ivančići, Markulini), s 47.800 kuna, u općini Veliko Trgovišće izgradnju MVM “Mrzlo polje – Požarkovec” s 83.600 kuna, te u općini Bedekovčina izgradnju MVM “Bedekovčina – Vojnić breg – Špiranec brijeg”, sa 68.200 kuna. U Zaboku će se sa sto tisuća kuna sufinancirati asfaltiranje prilazne ceste turističkoj destinaciji – Agroturizam Zaboky selo, a u Desiniću s 30 tisuća kuna prilazna cesta osobi s invaliditetom u Taborgradskoj ulici – Turniški.

2,6 milijuna kuna

U razdoblju od travnja do studenoga Krapinsko – zagorska županije je odobrila 2.694.125 kuna za programe iz prometne i komunalne infrastrukture: 200 tisuća kuna za asfaltiranje nerazvrstanih cesta prema sakralnom i posebnom programu, 343.125 kuna za sanaciju šteta od elementarnih nepogoda (projektno – tehnička dokumentacija za sanaciju klizišta, sanacija klizišta nerazvrstanih cesta i nabava kamenog materijala za sanaciju oštećenih nerazvrstanih cesta), zatim 1.704.000 kuna za male komunalne akcije i 447 tisuća kuna za razvitak vodoopskrbe i odvodnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba