IZNENADNI OBRAT U SLUČAJU NESTALOG TAJKUNA

OLAKŠANJE ZA OBITELJ I VJEROVNIKE: Završena potraga za Božidarom Gorupom, zagorski milijarder vratio se kući

Objavljeno: 17.11.2017. AB

Božidar Gorup, prvi zagorski milijarder i vlasnik poslovnog carstva vratio se jučer u Hrvatsku, nakon što se za njim tragalo gotovo tri godine, doznaje Jutarnji list, a nama je potvrdio glasnogovornik PU krapinsko – zagorske Zoran Lončar.
Po Gorupa je, piše Jutarnji list, u inozemstvo išao brat Damir, a Gorupi su mogli proći granicu i vratiti se kući. Njegov povratak su osim obitelji najviše iščekivali brojni vjerovnici, koji od njega potražuju milijunske iznose.
Obitelj ga je inače, prije jučer, posljednji put vidjela 19. siječnja 2015. u njihovom domu u Tomaševcu kraj Klanjca, a njegov nestanak prijavili su 2. veljače. U početku su mislili da je otišao na Svjetsko rukometno prvenstvo u Katar, međutim Gorupu otada nije bilo ni traga ni glasa.
Posljednji trag o njemu hrvatska policija imala je iz beogradske zračne luke Nikola Tesla, gdje je 25. siječnja 2015. kupio avionsku kartu za Dohu. Kartu je platio gotovinom na šalteru te je otputovao u 12.30 sati. Prema snimkama nadzornih kamera na aerodromu, bio je sam i nije djelovao uznemireno. Iz Dohe je odletio za Manilu.
Formalno, nestanak vlasnika tvrtke Gorup vodio se u Policijskoj upravi krapinsko -zagorskoj, a fotografija s osobnim podacima objavljena je i na NENO-u – Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba, gdje se navodi kako se iz Tomaševca udaljio u nepoznatom smjeru. Podaci o nestalom Gorupu su bili i na Interpolovoj tražilici nestalih osoba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba