U ZELENJAKU ODRŽANO SREDIŠNJE ŽUPANIJSKO OBILJEŽAVANJE DANA SJEĆANJA NA ŽRTVU VUKOVARA I ŠKABRNJE

“Mi zagorski branitelji sutra ćemo biti i u koloni sjećanja i pokloniti se svim žrtvama”

Objavljeno: 17.11.2017. JJ

U Zelenjaku, kraj spomenika Lijepoj Našoj, održano je središnje županijsko obilježavanje Dana sjećanja na žrtvu Vukovara 1991. Počast gradu heroju odale su delegacija Krapinsko – zagorske županije, delegacije braniteljskih udruga koje djeluju na području Krapinsko – zagorske županije, delegacije gradova i općina, MUP-a, Ureda državne uprave Krapinsko – zagorske županije i delegacija Vatrogasne zajednice KZŽ.
– Uvijek kada se blizi 18. studenoga, prorade emocije. Mi u Krapinsko – zagorskoj županiji svih 365 dana u godini živimo i radimo s našim braniteljima, a isto tako uvijek se sjećamo grada Vukovara – rekao je krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji se na kraju i zahvalio svim zagorskim braniteljima.
– Svi vukovarski branitelji, koji su dali svoju žrtvu za mir, za slobodu u tom dijelu naše Hrvatske, imaju poseban pijetet. Mi branitelji Krapinsko – zagorske županije sutra ćemo biti i u Škabrnji i u Vukovaru, i u koloni sjećanja pokloniti se svim žrtvama za našu Hrvatsku – rekao je u ime braniteljskih udruga Milan Martinić, predsjednik Zajednice Udruga Hrvatskih vojnih invalida Domovinskog rata Krapinsko – zagorske županije.
U svim će gradovima i općinama na području županije večeras između 18 i 19 sati na središnjim trgovima biti zapaljeno po 26 vukovarskih lampiona, koji simboliziraju 26. obljetnicu pada grada.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba