INICIJATIVA NAČELNICE MLADENKE MIKULEC

Općina Mače uskoro bi mogla krenuti u potragu za “tetama – čuvalicama”

Objavljeno: 16.11.2017. JJ

Načelnica Mača Mladenka Mikulec u svojoj općini namjerava pokrenuti čuvaonicu za djecu. Na svojem je Facebook profilu pozvala sve roditelje da se jave ukoliko bi bili zainteresirani za taj oblik usluge, te je istaknula kako će Općina, u skladu s brojem zainteresiranih, krenuti u potragu za “tetama – čuvalicama”.

“Prijatelj djece”

S načelnicom smo razgovarali i o sredstvima koje Općina, koja ujedno nosi titulu “prijatelja djece”, izdvaja za one najmlađe. Za novorođene je tako tijekom ove godine izdvojeno 50.100 kuna. Općina sufinancira prijevoz osnovnoškolaca i srednjoškolaca, za što je do sada izdvojeno 85.277 kuna, a za sufinanciranje prijevoza djece s teškoćama u razvoju te poludnevnog boravka djece u Osnovnoj školi Mače izdvojeno je 2661 kuna.
– Također, Općina Mače se obvezala do kraja godine sufinancirati polovicu troškova prijevoza za djecu polaznike poludnevnog boravka pri Osnovnoj školi Mače, koji provodi Odgojni dom Bedekovčina, a u 2018. godini sufinancirat će se dvije trećine troškova prijevoza. Za sufinanciranje “male škole” do sada je izdvojeno 34.515 kuna, za didaktičku opremu za “malu školu“ isplaćeno je 1800 kuna, a za sufinanciranje dječjeg vrtića do sada je izdvojeno 115.685 kuna. Također, Općina Mače je sufinancirala obuku učenika neplivača u iznosu od 8420 kuna, kao i pomagače u nastavi, za što je ove godine izdvojeno 5667 kuna. Za ostale potrebe u predškolstvu i osnovnom školstvu izdvojeno je oko tisuću kuna – kaže načelnica Mikulec.

“Kućna pomoć”

Osim za one najmlađe, Općina dio svojih proračunskih sredstava izdvaja i za obitelji slabijeg imovinskog statusa te osobe starije životne dobi.
– Sufinanciramo udrugu “Kućna pomoć”, koja pomaže starijim osobama, za što je do sada izdvojeno 10.000 kuna. Također, Općina pomaže obiteljima i kućanstvima slabijeg imovinskog stanja u obliku jednokratnih novčanih pomoći te podmiruje troškove stanovanja korisnicima zajamčene minimalne naknade, za što je do sada izdvojeno 21.166 kuna, a isplaćene su i pomoći za drva za ogrjev u iznosu od 19.950 kuna – otkrila nam je načelnica Mikulec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba