NAČELNIK DARKO BAN POTPISAO UGOVOR S MINISTARSTVOM REGIONALNOG RAZVOJA I FONDOVA EU

U sklopu 100 tisuća eura vrijednog projekta “Hicaps”, uredit će se park oko Dvorca Gornja Bedekovčina

Objavljeno: 11.11.2017. JJ

U sklopu projekta “Hicaps – historical castle parks”, načelnik Bedekovčine Darko Ban, potpisao je s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije ugovor o dodjeli 80.010,53 kuna bespovratnih sredstava Fonda za sufinanciranje provedbe EU projekata na regionalnoj i lokalnoj razini.

Kulturna baština

Projekt “Hicaps” odobren je kroz transnacionalni program Interreg Central Europe, u kojem Republika Hrvatska sudjeluje po prvi puta u financijskoj perspektivi 2014. -2020. Cilj projekta je uređenje i revitalizacija povijesnih parkova dvoraca te njihova promocija u kontekstu obogaćenja i očuvanja kulturne baštine država središnje Europe te održivog kulturnog razvoja.

Cirkularna šetnica

U sklopu projekta bit će uređen park oko Dvorca Gornja Bedekovčina na način da će se urediti cirkularna šetnica oko dvorca, perivoj, posaditi nove biljke, postaviti informativne table, klupice za odmor i svjetiljke. Nositelj projekta je Općina Bedekovčina, ukupna vrijednost je 100 tisuća eura, od čega je 85 tisuća eura bespovratnih sredstava. Dio sredstava koji za projekt mora osigurati Općina Bedekovčina, bit će pokriven temeljem sklopljenog ugovora s Ministarstvom regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba