MINISTAR OLEG BUTKOVIĆ U ZAGORJE DOLAZI VLAKOM, A VOZIT ĆE SE DIONICOM KOJA ĆE USKORO BITI OBNOVLJENA

DOBRE VIJESTI: U četvrtak će na zabočkom kolodvoru biti potpisan više od 614 milijuna kuna vrijedan ugovor za obnovu željezničke pruge Zaprešić – Zabok

Objavljeno: 07.11.2017. JJ

Ovog četvrtka, najavljeno je iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture, u Zaboku će ministar Oleg Butković s ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata EU, Tomislavom Petricom i predsjednikom Uprave HŽ Infrastrukture, Ivanom Kršićem, potpisati ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za provedbu projekta modernizacije i elektrifikacije željezničke pruge Zaprešić – Zabok.
HŽ Infrastrukturi bit će dodijeljeno 614 milijuna kuna bespovratnih sredstava za modernizaciju i rekonstrukciju 24 kilometra željezničke pruge između Zaprešića i Zaboka, čime će se skratiti vrijeme trajanja putovanja te omogućiti uključivanje pruge u prigradski promet Grada Zagreba.
Dionica Zaprešić – Zabok ima važnu ulogu u putničkom prometu na gradskom području Zagreba i pripada pruzi od regionalnog i međunarodnog značaja, a njen je značaj prepoznala i Europska komisija, koja je 19. listopada ove godine odobrila sufinanciranje projekta.
Ministar Butković će prema Zaboku krenuti vlakom iz Zaprešića, te će se voziti dionicom koja će biti obnovljena u sklopu projekta, a ugovor će biti potpisan na zabočkom kolodvoru.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba