SAVJET MLADIH GRADA LEPOGLAVE ODRŽAO PREZENTACIJU O SVOM RADU ZA SREDNJOŠKOLCE

“Mladi nisu budućnost, nego sadašnjost, i bez njih ne možemo govoriti o razvoju”

Objavljeno: 24.10.2017. zagorjeinternational

Savjet mladih grada Lepoglave u jednoj od svojih posljednjih aktivnosti u ovom mandatu nastoji približiti svoj rad mladima, posebno onima koji se kane kandidirati za članove Savjeta mladih u svojim gradovima i općinama. U suradnji sa Srednjom školom Ivanec, gradski je Savjet mladih stoga održao zanimljivu prezentaciju o svom radu za maturante gimnazijskog i ekonomskog usmjerenja.

Utjecaj na lokalnu politiku

Članica Savjeta mladih grada Lepoglave Martina Lončarek u svojoj se prezentaciji dotaknula osnovnih informacija o tome što je Savjet mladih, kako članovi Savjeta mladih sudjeluju u procesima donošenja odluka na lokalnoj razini te kako mladi mogu utjecati na lokalnu politiku u ostvarivanju svojih prava i ispunjavanju svojih obaveza.
– Nadamo se da smo uspjeli potaknuti mlade barem na razmišljanje o aktivizmu u lokalnoj zajednici, a bili bismo presretni da se nekolicina njih i uključi u organizacije civilnog društva ili u neke druge oblike sudjelovanja u životu lokalne zajednice – rekla je Martina i pozvala mlade da se kandidiraju za članove Savjeta mladih u svojim gradovima i općinama.
O tome kako “gradi Grad” te posebnostima jedinice lokalne samouprave u javnom djelovanju prema mladima, govorio je zamjenik gradonačelnika Hrvoje Kovač, naglasivši pritom veliku i konkretnu ulogu mladih u procesima donošenja odluka u Lepoglavi.

Društveni kapital

– Mladi nisu budućnost, oni su sadašnjost. Kad to shvate političari, ali i sami mladi, moći ćemo zajedno graditi budućnost. Bez mladih, kao jednih od glavnih aktera u društvu, ne možemo govoriti o razvoju. Oni su ta razvojna komponenta i oni su taj društveni kapital koji će odrediti budućnost naših gradova i općina. Upravo je zato izuzetno važno mladima približiti pozitivne strane lokalne politike i lokalnog razvoja jer su oni ti koji će danas – sutra biti pokretači našeg društva i naši lideri. Mladi nisu problem, oni su dio rješenja – zaključio je zamjenik Kovač.
Javni poziv za isticanje kandidature za članove Savjeta mladih grada Lepoglave završio je 18. listopada i uskoro se očekuje novi saziv lepoglavskog Savjeta mladih.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba