ONO NAJBOLJE OD ZAGORSKE GASTRONOMIJE OVOG UTORKA U STUBIČKIM TOPLICAMA

Sedam vrhunskih zagorskih kuhara u borbi za titulu Chtefa Zagorskog Chefa

Objavljeno: 22.10.2017. JJ

U utorak će u Hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama biti održana velika kulinarska manifestacija Krapinsko – zagorske županije “Chtef Zagorski chef”, s početkom u 12 sati.  Radi se o sedmom po redu natjecanju sedam vrsnih zagorskih kuhara u pripremi glavnog jela i deserta sa zadanim namirnicama – ove godine to su meso zagorskog purana, zagorski mlinci i orasi. Natjecat će se Tomislav Šimunić iz Hotela Matija Gubec, Jakov Mirt iz Termi Jezerčica, Nikolina Kranjčec iz Bluesun Hotela Kaj, Mislav Božić iz Hotela & Restorana Villa Magdalena, Mirko Ljubić iz Restorana Dvorac Mihanović, Matteo Klasić iz Restorana “Dunav” i Zdravko Semenski iz Pivnice i restorana Punkt.

Tradicionalno i moderno

Pobjedu će odnijeti kuhar koji nesvakidašnjim spojem tradicionalnog i modernog osvoji stručnu ocjenjivačku komisiju, na čelu s Tomislavom Špičekom, jednim od najpriznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara, koji je široj javnosti poznat po nastupima u kulinarskim showovima “Kruške i jabuke” te “Tri, dva, jedan – kuhaj”. U komisiji su još dva poznata gastronomska znalca, etablirani kuhari Slavko Večerić i Dražen Đurišević. Posjetitelji će moći pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih kušati, ali će moći uživati i u bogatom popratnom programu, tijekom kojeg ih očekuju degustacije brojnih zagorskih delicija, poput bučinog ulja, meda, neizostavnih štrukli i tradicionalnih Babičinih kolača, te vrhunskih vina i pjenušaca poznatih zagorskih vinara.

Autorska kreacija

U natjecanju tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući da je broj sedam neodvojiv od Zagorja – bajke na dlanu, u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova. Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocjenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled, miris i okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela – moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela. Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu Zagorskog chefa. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja ono najbolje od gastronomije Zagorja.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba