U SKLOPU MJESECA HRVATSKE KNJIGE

U donjostubičkoj knjižnici održane promocije knjiga dviju mladih perspektivnih autorica – Natalije Boutana (15) i Laure Juranić (13)

Objavljeno: 21.10.2017. JJ

U srijedu su u Pučkom otvorenom učilištu – Knjižnici Donja Stubica, u sklopu Mjeseca hrvatske knjige, održane promocije knjiga dviju mladih i perspektivnih autorica. Tako je predstavljena knjiga “Pustolovina života – Potraga za zvjezdanom mrežom” srednjoškolke Natalije Boutana, te knjiga “Kuća od karata” osnovnoškolke Laure Juranić.

Natalijinu knjigu predstavila je magistra teologije Marija Mišić, koja je napisala i recenziju za ovu knjigu. Marija Mišić predsjednica je udruge Aldo iz Slavonskog Broda, koja je i izdala ove obje knjige.

Kratke priče i pjesme

Natalija Boutana rođena je 2002. godine u Zaboku, te je trenutno odlična učenica prvog razreda gimnazije. Sudjelovala je na mnogim natjecanjima iz znanja, a osim talenta za pisanje, ima i izniman talent za crtanje i pjevanje. Od malih nogu piše kratke priče i pjesme, a i scenarije za film. Knjiga “Pustolovina života – Potraga za zvjezdanom mrežom” njezino je prvo objavljeno djelo. Knjigu “Kuća od karata” predstavio je glavni urednik Ilija Matić. Laura Juranić rođena je 2004. godine u Zagrebu, a trenutno pohađa osmi razred PŠ Dubrovčan u općini Veliko Trgovišće. Njezin talent za pisanje prepoznala je učiteljica nastave hrvatskog jezika. Laura je odlična učenica koja se bavi nizom izvannastavnih aktivnosti, a njene pjesme izvode se na mnogim školskim priredbama te su već osvojile i nekoliko nagrada.

Bogati program

Pjesme iz zbirke čitali su Laurini prijatelji iz razreda – Sara Slovenec, Petra Balija, Emanuel Žigman te Luka Meglić, koji su i moderirali program predstavljanja knjiga. U glazbenom dijelu programa nastupio je Zlatko Ilijaš, koji je izveo nekoliko skladbi na trubi.

– Ovim promocijama uplovili smo u mjesec promocije knjiga i čitanja, a za svoje članove i korisnike pripremili smo još mnogo akcija i promocija, stoga pozivamo sve zainteresirane da nas prate te odaberu nešto iz našeg bogatog programa – poručuju iz Pučkog otvorenog učilišta – Knjižnice Donja Stubica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba