S RADOM ZAPOČEO NOVI SAZIV SOCIJALNOG VIJEĆA OPĆINE LOBOR

Prvi korak je prikupljanje potrepština za socijalno ugrožene – uključite se u akciju

Objavljeno: 21.10.2017. JJ

U srijedu je s radom počeo novi saziv Socijalnog vijeća u općini Lobor. Predsjednica Socijalnog vijeća je Mirela Behin, a članice su Martina Zaplatić, Ana Bolfek, Ivana Bezak i

Margareta Rihtarić. Osim obaveza propisanih aktima Općine Lobor, nakon prvog sastanka želja je pomoći i na terenu. U nastavku djelovanja, Socijalno vijeće trudit će se pomoći vlč. Vladimiru Drnetiću, koji svake godine prikuplja potrepštine za socijalno ugrožene, kako bi svaki župljanin dostojno proslavio blagdane.

– Budući da je ovaj saziv u začetku svojeg postojanja, nema prostora za skladištenje, no u daljnjem djelovanju voljeli bismo pronaći takav prostor – istaknula je Mirela Behin, dodavši kako je pred Socijalnim vijećem nekoliko zadataka.

– Prije svega, donijeti Program za 2017. i 2018. godinu u suradnji s Općinom Lobor, Pravilnik o radu te revidirati postojeću odluku o socijalnoj skrbi u skladu s novim Zakonom o socijalnoj skrbi. Jedan od važnijih zadataka je uspostaviti kontakt i suradnju s Centrom za socijalnu skrb te u rad uključiti mještane i stručnjake s područja socijalne skrbi. Pozivamo sve koji žele pomoći potrebitima da nam se jave ili preko Facebook profila Lobor Socijalno vijeće ili mailom, [email protected]. Sve zahtjeve ćemo podijeliti te omogućiti razmjenu potrebnih stvari – poručila je Behin.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba