“DJECA SU NAŠA RADOST I BUDUĆNOST”: DJEČJI VRTIĆ “GUSTAV KRKLEC” DOBIO SVOJU MONOGRAFIJU

Više od 50 godina rada krapinskog vrtića sažeto u knjizi autora Drage Kozine

Objavljeno: 20.10.2017. JJ

Predstavljena je monografija Dječjeg vrtića “Gustav Krklec” iz Krapine, nazvana “Djeca su naša radost i budućnost”, a govori o zbrinjavanju djece predškolskog uzrasta od 1965. godine, kada je s radom počeo taj krapinski dječji vrtić. Ovo je 23. monografija Drage Kozine, poznatog krapinskog novinara i kroničara.

Fotografije djece

– Knjiga publicistički obuhvaća djelovanje ustanove do kraja prošle pedagoške godine, a sve je popraćeno nizom fotografija raznih generacija djece koja su bila polaznici jaslica, vrtića te male škole – rekao je Kozina, a uz njega su na predstavljanju monografije govorili i ravnateljica vrtića Ksenija Ostojić, savjetnica u Agenciji za odgoj i obrazovanje Andreja Silić, predsjednik krapinskog Gradskog vijeća Ivica Hršak i zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek.
– Obitelj i vrtić su mjesta gdje djeca uče i stječu temeljne vrijednosti, odnosno baza za razvoj mlade ličnosti u budućnosti. Izuzetno je važno da njegujemo one prave, istinske moralne vrijednosti, a upravo su vrtići mjesta gdje se to radi i na kojima se djecu potiče na to. Dječji vrtići na području Krapinsko – zagorske županije jako puno rade na podizanju svojih stručnih kompetencija – rekla je Petek.

Glazbeni program

– Diljem županije gotovo na mjesečnoj razini održavaju se stručni skupovi na kojima odgajateljice i odgajatelji podižu svoje kompetencije, zahvaljujući čemu vrtiće čine mjestima lijepog, ugodnog i zdravog odrastanja naše djece. Pohvalila bih autora, gospodina Kozinu, koji je dao jedan divan presjek proteklih 50 godina u dječjem vrtiću u Krapini – zaključila je Petek.
U glazbenom dijelu programa nastupili su zbor Dječjeg vrtića Gustav Krklec i polaznici Osnovne glazbene škole Krapina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba