Obilježena 90. obljetnica školstva u Zlatar Bistrici

“Tako dugo smo priželjkivali dvoranu, a onda smo je izgubili u požaru. Ali na proljeće kreću radovi na još boljoj i još ljepšoj sportskoj dvorani”

Objavljeno: 19.10.2017. AB

U srijedu je u zlatarbistričkom Domu kulture svečano obilježena 90. obljetnica školstva u Zlatar Bistrici.
Svečanosti je nazočio i krapinsko – zagorski Željko Kolar, koji se osvrnuo na ulogu nastavnika u društvu, rekavši da su oni u svakoj sredini bili generator razvoja, uz obitelj najbitniji u odgoju djece i u trasiranju njihovog životnog puta. Dodao je da status nastavnika u današnjem društvu nije adekvatan onome kojeg su imali prije 70 godina i više.
– To moramo promijeniti, ako želimo dobro svojoj djeci i svojoj državi. Također nam je potrebna kurikularna reforma – moramo se mijenjati, jer ako to nećemo učiniti, počet ćemo zaostajati za razvijenim svijetom – rekao je Kolar te se osvrnuo i na početak gradnje nove sportske dvorane u Zlatar Bistrici, na mjestu stare, koja je početkom prošle godine izgorjela u požaru.

Natječaj za mjesec dana

– Imali smo nesreću, ali napravili smo odličan projekt za novu, prekrasnu trodijelnu sportsku dvoranu, koja će zadovoljiti sve potrebe, ne samo Zlatar Bistrice nego i šireg kraja. Krenut ćemo s raspisivanjem javnog natječaja kroz otprilike mjesec dana i realno je za očekivati da će gradnja početi na proljeće iduće godine, čim će vremenski uvjeti to dozvoliti – zaključio je župan. Načelnik Općine Zlatar Bistrica Žarko Miholić također se osvrnuo na gradnju novu sportske dvorane, istaknuvši da je riječ o objektu od strateškog interesa za općinu te da se veseli početku gradnje.
Svečanost u Domu kulture bila je prilika da se na predanom radu, strpljenju i kreativnosti zahvali učiteljima koji su dali svoj doprinos školstvu, među kojima su neki od njih u OŠ Zlatar Bistrica proveli čitav svoj radni vijek.

Dodijeljene zahvalnice

Ravnateljica Jasna Kokot Pelko uručila je tako zahvalnice preminulim učiteljima, koje su primili članovi njihovih obitelji te učiteljima u mirovini. Zahvalnice su dobili Vlado Hajnić, Petar Pavleković, Ivanka Merkoci, Dragutin Lujanović, Dijana Zajec, Zvonimir Vuković, Vera Vuković, Marija Surjak, Josip Bačić, Vjenceslava Pavleković, Katica Mikulec, Božica Margetić, Vjekoslava Simić, Ivančica Pozaić, Marija Lujanović, Anđela Čižmek, Zlata Bedeković, Marija Vukelić, Jelena Pečarić, Leon Kovač, Dragutin Zozoli, Marija Petanjek, Božena Slunjski, Radovan Popović, Biserka Habulin, Ankica Bačić, Josipa Hopek i Višnja Pale Kosovec.
– Danas škola broji 300-tinjak učenika i 40 zaposlenika, od kojih 26 učitelja razredne i predmetne nastave. Provodimo brojne projekte, posebno ekološke, jer smo prva eko – škola u županiji. Godinama smo sanjali sportsku dvoranu, 2002. godine je napokon dobili, a onda prošle godine izgubili u požaru. Sada smo na putu izgradnje nove, još ljepše i bolje dvorane – istaknula je ravnateljica, zahvalivši osnivaču, Krapinsko – zagorskoj županiji, Općini Zlatar Bistrica, obrtnicima i svima koji doprinose poboljšanju uvjeta rada u školi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba