PO PRVI PUTA U ZAGREBU SE ODRŽAVAJU “DANI KRAVATE”, JEDINI TAKAV FESTIVAL U HRVATSKOJ I EUROPI

Postrojavanje vojnika Kravat pukovnije i svjetlosne projekcije na temu “Grad Zagreb – prijestolnica kravate”

Objavljeno: 17.10.2017. zagorjeinternational

Povodom Svjetskog dana kravate, koji se obilježava 18. listopada, kod fontana u Ulici Hrvatske bratske zajednice u Zagrebu, po prvi je puta otvoren četverodnevni festival pod nazivom “Dani kravate”, jedini takve vrste u Hrvatskoj i Europi. Festival je otvorio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.
Na svečanosti otvaranja, postrojavanje vojnika Kravat pukovnije pratio je njihov bubnjarski orkestar, uz svjetlosne projekcije na temu “Grad Zagreb – prijestolnica kravate”, koje će obasjavati fontanu sve do završetka Festivala 18. listopada. Također, u sklopu Festivala postavljene su kravate i rupci na 40-ak zagrebačkih spomenika, skulptura i bisti znamenitih i povijesnih ličnosti, pa su tako svoju kravatu dobile skulpture bana Josipa Jelačića, kralja Tomislava, Augusta Šenoe, Marije Jurić Zagorke, Većeslava Holjevca, Petrice Kerempuha i drugi.
U četiri dana trajanja, Festival će obilježiti niz aktivnosti i programa koji slave kravatu kao pokretnu hrvatsku, ali i europsku i svjetsku baštinu, s ciljem širenja svijesti da je Hrvatska domovina kravate, istaknuli su organizatori iz Ustanove Academia Cravatica. Festival završava sutra na Europskom trgu, gdje će u 17 sati biti postavljena umjetnička instalacija “Hrvatsko – europska kravata”, autora Dinka Domaćinovića, uz prigodan slavljenički program, a svemu će prethoditi Smjena straže Kravat – pukovnije na Trgu sv. Marka, kojom Kravat – pukovnija i službeno završava ovogodišnju sezonu Smjene straže.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba