Svečano obilježena jubilarna obljetnica postojanja Puhačkog orkestra “Lira” iz Kraljevca na Sutli

SLAVLJENIČKI KONCERT: Gaje ljubav prema glazbi već 90 godina i ne misle tako brzo prestati

Objavljeno: 16.10.2017. AB

Puhački orkestar “Lira” iz Kraljevca na Sutli, prigodnom je svečanosti na prostoru Osnovne škole Pavla Štoosa, u nedjelju, obilježio 90. obljetnicu postojanja.
Bio je tamo i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar, koji je pozdravio brojne okupljene te svim sadašnjim i bivšim članicama i članovima Puhačkog orkestra “Lira”, čestitao ovu veliku obljetnicu.

Podjela zahvalnica

– 90 godina Puhačkog orkestra “Lira” je i 90 godina ljubavi prema glazbi. U orkestru ima članova koji su aktivni i preko 40 godina, a opet rad orkestra posebno obilježava rad s mladima. Nema značajnije manifestacije na području Kraljevca na Sutli i cijele bivše općine Klanjec, na kojoj “Lira” ne nastupa, a tri su puta bili i pobjednici županijskog natjecanja te mogu sa sigurnošću reći da ovaj orkestar ima svoju budućnost – istaknuo je Kolar te predsjedniku PO Lira, Tomislavu Križanecu, uručio zahvalnicu povodom 90 godina uspješnog rada.
Načelnica Kraljevca na Sutli Danijela Pongrac istaknula je kako se izrazito ponosi radom Puhačkog orkestra “Lira”, kao i ostalih 16 udruga koje djeluju na području Općine.

Gosti na proslavi

Proslavu 90. obljetnice orkestra, koji danas inače broji 38 članova, uveličali su njihovi gosti iz PO DVD-a Lobor, PO Mrzlo polje, PO KUD-a Sveta Ana Rozga, PO Rozga i PO Zaprešić.
Ovom su prilikom članovima PO Lira dodijeljene diplome Hrvatskog sabora kulture, a i sami domaćini su uručili više zahvalnica svojim sadašnjim i bivšim članovima te gostima i uzvanicima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba