U Karlovcu održan izbor za najuzorniju seosku ženu Hrvatske

Renata Bedeković iz Jakuševca najuzornija hrvatska seoska žena, Zagorka Višnja Škof, iako bez titule, na ponos svom Zlataru i Krapinsko – zagorskoj županiji

Objavljeno: 15.10.2017. Alen Brodar

Renata Bedeković, iz mjesta Jakuševac u gradu Zagrebu, ovogodišnja je Najuzornija hrvatska seoska žena, piše Večernji.hr.
Tu joj je titulu dodijelio stručni žiri, na čelu s Marijom Vučković, državnom tajnicom u Ministarstvu poljoprivrede, koje je ocjenjivalo rezultate 14 seoskih žena, kandidatkinja na 18. izboru Najuzornije hrvatske seoske žene, održanom u Karlovcu. Natjecateljice su bile iz Vukovarske, Karlovačke, Bjelovarsko – bilogorske, Ličko – senjske, Zagrebačke, Požeško – slavonske, Istarske, Sisačko – moslavačke, Dubrovačko – neretvanske i Krapinsko – zagorske županije, koju je predstavljala Višnja Škof iz Gornje Batine.

Prva i druga pratilja

Titulu prve pratilje osvojila je Anita Nekić iz Čaglina u Požeško – slavonskoj županiji, a druga je pratilja Ljubica Guštin iz Ozlja u Karlovačkoj županiji.
Renata Bedeković zahvalila je svima na pomoći oko sudjelovanja u natjecanju, organizatorima, ali i čitavoj obitelji, susjedima, poznanicima, lokalnom KUD-u te svećeniku koji je pomogao u izradi plakata za predstavljanje na izboru u Karlovcu.
Ona i čitava obitelj rade na svom OPG-u Bedeković, gdje sami proizvode svu potrebnu hranu za životinje i to na 36 hektara zemlje. Na imanju imaju 300 komada svinja, a imaju i preradu mesa vrhunske kvalitete.
Tri nagrađene žene dobile su brojne nagrade, među ostalima i koraljni nakit od Karlovačke županije, slike, plaketu Grada Karlovca, poklone Udruge Hrvatski sokol, Udruge poslodavaca, te niz drugih poklona Udruge hrvatske seoske žene koja je organizator natjecanja.
Marijana Petir, hrvatska EU parlamentarka, Renatu Bedeković vodi i tri dana u Bruxelles gdje će je upoznati s najvišim tijelima i organizacijama koje se bave poljoprivredom.

Pratnja gradonačelnice

Zagorsku predstavnicu u Karlovcu je pratila i gradonačelnica Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, koja je rekla da, iako je pobjedu odnijela predstavnica Zagreba, sve su predstavnice žene kojima se treba diviti.
– Svaka od njih osim na svojim poljoprivrednim gospodarstvima, je i veoma društveno aktivna. Dokazale su da uspijevaju u svim obvezama i svaka im čast na tome. Posebne čestitke Višnji Škof, koja je naš Zlatar i Krapinsko – zagorsku županiju predstavila u najboljem mogućem smislu – zaključila je gradonačelnica Zlatara.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba