U DOMU ZA ODRASLE OSOBE LOBOR – GRAD OBILJEŽEN SVJETSKI DAN MENTALNOG ZDRAVLJA

Održano stručno predavanje o stresu na poslu i “Gljivarijada”, u suradnji s Gljivarskim društvom “Medenka”

Objavljeno: 12.10.2017. JJ

Dom za odrasle osobe Lobor – grad obilježio je Svjetski dana mentalnog zdravlja. U suradnji s Gljivarskim društvom “Medenka” iz Zlatara u dvorištu Doma organizirano je nekoliko aktivnosti. Članovi Društva postavili su izložbeni stol s brojnim gljivama te pripremili edukaciju o vrstama gljiva koje se mogu naći u našim šumama. Također su pripremali gljivarski kotlić za domaćine i goste.

Radovi korisnika

Ove godine poseban naglasak stavljen je na očuvanje mentalnog zdravlja na radnom mjestu. Sukladno tome, organizirano je predavanje na temu “Stres na poslu”, koje je održala Nataša Klarić, djelatnica Doma. Tako su prisutni gosti dobili informacije i savjete kako mogu ojačati osobne resurse za nošenje sa svakodnevnim izazovima i stresovima, kako onima na radnom mjestu, tako i općenito u svakodnevnom životu. Tom prigodom dovršeno je i uređenje sale za sastanke, u kojem su sudjelovali djelatnici Doma, gdje su izloženi radovi korisnika. Za sve korisnike bio je organiziran i veliki ples. Ravnateljica Doma Darinka Sviben napomenula je važnost podizanja svijesti o problemima mentalnog zdravlja te važnost svakog pojedinca u njegovu očuvanju. Zahvalila je i svim gostima na odazivu. Nakon službenog dijela, uslijedilo je druženje uz gljivarski gulaš i ostale slastice.

Brojni gosti

U mirisima i okusima uživali su brojni gosti, među kojima su bili načelnica općine Lobor Ljubica Jembrih, ravnatelji osnovnih škola iz Lobora i Mača, djeca i stručni suradnici s voditeljicom Udruge za pomoć djeci s teškoćama u razvoju i osobama s invaliditetom “Sveta Ana” i patronažna sestra iz Lobora. Bili su tu i ravnatelji sa suradnicima i korisnicima iz Centra za odgoj i obrazovanje Zajezda, iz Domova za odrasle osobe Bidružica, Šestinski dol – podružnica Mirkovec i Jalžabet, ravnateljica Centra za socijalnu skrb Zlatar Bistrica sa suradnicama, članica Upravnog vijeća Doma Jelena Pečarić, predsjednik Udruženja obrtnika Zlatar, predsjednica Ceha frizera s članicama te predsjednik Gljivarskog društva “Medenka”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba