“INTERSLAST 2017.”: VIŠE SREĆE DRUGI PUT ZA ZAGORSKE SLASTIČARE

Najbolju tortu ispekla Marina Glavač iz općine Bistra, među nagrađenim Zagorcima jedino učenice Srednje škole Zabok

Objavljeno: 11.10.2017. jelenajazbec

Marina i Damir Glavač, vlasnici Domaćih slastica “Marina” iz Poljanice Bistranske, pobjednici su natjecanja u pripremi torte na temu “plodovi jeseni u mojoj torti”, održanog u sklopu jučerašnjeg šestog po redu “Interslasta”, internacionalnog kongresa slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva, koji se odvijao u Hotelu “Well” u Tuheljskim Toplicama. Drugo mjesto u pripremi torti pripalo je Sandri Jadek (“Sandrini kolači”) iz Slatine, a treće mjesto Silviji Cah Vitasović iz Rovinja.

Održan i “Artslast”

Po prvi je puta ove godine održano i natjecanju u pripremi pita. U kategoriji voćnih pita pobijedila je Irena Vujasin iz ogulinskog Hotela Frankopan. U kategoriji orah – pita pobjedu je odnijela Magdalena Turk iz Maribora. Sandra Jadek pobijedila je pak u preostale dvije kategorije – kremaste pite i čokoladne pite.
Održan je i “Artslast”, tradicionalno natjecanje učenika srednjih škola Hrvatske i Slovenije. U pripremi torti, pobijedila je učenica Janja Rutar iz Ljubljane, a u pripremi pita Nuša Gantar, također iz Ljubljane. Prvu nagradu za najbolji izbor namirnica u pitama osvojila je Leonora Gashi iz Rovinja, a u toj je kategoriji treće mjesto pripalo Lani Blažinić i Manueli Kolar iz Srednje škole Zabok.

Stručni žiri

Podsjećamo, natjecatelje je ocjenjivao stručni ocjenjivački sud u sastavu Dragica Lukin, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske, Miroslav Dolovčak, potpredsjednik Hrvatskog kuharskog saveza i predsjednik Sekcije Ocjenjivača HKS-a, Stjepan Vincek, vlasnik slastičarnice “Vincek”, Dražen Đurišević, potpredsjednik HKS-a i Darinka Gostenčnik, slastičarka i članica uredništva revije “Slaščice”.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter