OVE SUBOTE ZAVRŠNICA “MALE ILIRSKE ŠKOLE IVAN KRIZMANIĆ” U MARIJI BISTRICI

DODIJELIT ĆE SE 12 NAGRADA: Na ovogodišnji natječaj pristiglo 46 literarnih i 135 likovnih radova učenika

Objavljeno: 11.10.2017. JJ

Povodom obilježavanja 175. godišnjice osnutka Matice hrvatske u Mariji Bistrici, Općinska knjižnica i čitaonica Marija Bistrica pod pokroviteljstvom Krapinsko – zagorske županije i uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, organizira “Malu ilirsku škola Ivan Krizmanić”, čija je završnica na rasporedu ove subote s početkom u 10 sati u Domu kulture u Mariji Bistrici, a počela je objavom likovno – literarnog natječaja.

Gajeva slovarica

Ovogodišnja tema natječaja bila je “Gajica”, pa su na likovni natječaj učenici slali radove s motivom Gajeve slovarice, dok je tema literarnog natječaja bila “Prestanimo svaki na svojoj struni brenkati, složimo liru u jedno soglasje…”, iz proglasa Ljudevita Gaja u “Danici” iz 1835. godine. Na natječaj je ukupno pristigao 181 rad 181 učenika (46 literarnih i 135 likovnih radova) iz 23 škole iz cijele Hrvatske. Povjerenstvo za literarne radove, kao predsjednica, predvodila je prof. Dubravka Težak, uz nju, članice su bile profesorice Željka Horvat Vukelja, Ivančica Tomorad i Anita Klemar. O pristiglim likovnim radovima odlučivalo je povjerenstvo koje je kao predsjednik predvodio ilustrator i umjetnik Niko Barun, a članice su bile profesorice Mirjana Drempetić Hanžić Smolić i Ana Kaić.

Prigodni zbornik

Ukupno će biti dodijeljeno 12 nagrada, po tri za likovni i literarni dio kod razredne nastave, kao i kod predmetne nastave. Nagrađeni radovi naći će se i u prigodnom zborniku, uz popis svih učenika koji su se javili na natječaj. Uz dodjelu nagrada na samoj završnicu, predviđen je i kulturno – umjetnički program učenika Osnovne škole Marija Bistrica i Glazbene škole pri OŠ Marija Bistrica. Nakon dodjele nagrada, za nagrađene učenike i njihove mentore organiziran je izlet po Zagorju.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba