Nova plivačka sezona 2017./2018. službeno je započela međunarodnim plivačkim natjecanjem iz serijala HPS mini Grand prix Hrvatska, pod nazivom 13. Sveti Mihovil u Šibeniku, povodom Dana grada Šibenika i zaštitnika svetog Mihovila. Sportski direktor Ivica Androić i trenerica Maja Martinić put Šibenika u petak su poveli 16 plivačica i plivača Olimpa iz Zaboka, koji već tradicionalno nastupaju na ovom natjecanju. Prema propozicijama organizatora, Plivačkog kluba Šibenik, program natjecanja održao se u subotu, a počeo je službenim mimohodom sudionika, te u nedjelju u prijepodnevnim satima na zatvorenom 25 – metarskom bazenu Crnica.

409 natjecatelja

Natjecanje je bilo namijenjeno kadetima, mlađim kadetima i početnicima, kojima je to ujedno bila prva postaja iz serijala mini Grand prix, te odlična prilika za prikupljanje bodova za ukupni plasman i prikaz trenutne forme. Nastupilo je 409 natjecatelja iz 20 ponajboljih hrvatskih plivačkih klubova i jednog iz susjedne Bosne i Hercegovine. Deset plivača i šest plivačica Olimpa natjecali su se u tri dobne kategorije: plivači u (A) 2004. godište, (B) 2005. i (C) 2006. i mlađi, a plivačice u (A) 2005. godištu, (B) 2006. i (C) 2007. i mlađe. Svaki natjecatelj imao je pravo nastupa u dvije discipline po danu natjecanja. Ukupno se plivalo 11 individualnih disciplina u muškoj i 11 u ženskoj konkurenciji. Najuspješniji plivači u svim disciplinama i po kategorijama nagrađeni su medaljama, a plivačica i plivač u svakoj kategoriji s najvećim zbrojem bodova po tablicama Hrvatskog plivačkog saveza postignutim u zbroju četiri discipline, prigodnim peharom i poklonom organizatora. Na mini Grand Prix natjecanjima bodove za ukupni plasman dobiva 10 najboljih natjecatelja u muškoj i ženskoj konkurenciji. Plivački klub Olimp iz Zaboka i ovog je puta u Šibeniku ostavio odličan dojam. Osvojili su ukupno 14 medalja, od toga šest zlatnih, pet srebrnih i tri brončane. U kategoriji B, Patrik Erceg bio je zlatni u iznimno zanimljivoj utrci na 200 mješovito, u stotinku identičnim vremenom kao i Antonio Zwicker iz Mladosti. Na 100 slobodno, 200 leptir i 800 slobodno bio je srebrni. U kategoriji C, Mauro Šipek Glavač bio je zlatni na 100 slobodno, 200 mješovito i 800 slobodno, a na 200 prsno bio je treći.

Osobna vremena

Od plivačica, u kategoriji C Jana Pavalić bila je zlatna na 100 slobodno i 100 leptir, a srebrna na 200 mješovito i 400 slobodno. U istoj kategoriji dva puta se na postolje penjala Vanja Bartol, bila je brončana na 100 slobodno i 100 leđno. Na 100 leptir i 200 mješovito bila je peta. Od ostalih vrijednih plasmana unutar prvih 10, potrebno je spomenuti da je Ivan Bogdanić (B) bio šesti na 400 slobodno i sedmi na 200 leđno. Gašpar Futivić (A) bio je šesti na 100 prsno. Petar Pavalić (A) bio je deveti na 100 slobodno i deseti na 200 leđno. Svi ostali Olimpovci popravili su svoja osobna vremena. Na ovom natjecanju za Olimp su plivali još i Noa Benčić, Andrija Anić, Viktor Ostriž, Leon Novak, Toto Šipek Glavač, Marija Žnidarec, Gita Vlahek, Emma Horvat i Lori Šipek Glavač.