OPĆINA LOBOR RASPISALA NATJEČAJ ZA POTPORU POLJOPRIVREDNICIMA

Financira se polica osiguranja usjeva, nasada i stoke, umjetno osjemenjivanje krava i krmača te pokretanje nove proizvodnje

Objavljeno: 08.10.2017. zagorjeinternational

Načelnica Lobora Ljubica Jembrih raspisala je natječaj za podnošenje Zahtjeva za potporu poljoprivredi. Prihvatljivi korisnici su poljoprivredna gospodarstva upisana u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, sa sjedištem na području općine i podmirenim obavezama prema Općini. Prihvatljive aktivnosti su sufinanciranje polica osiguranja usjeva, nasada i stoke, sufinanciranje umjetnog osjemenjivanja krava i krmača i potpora za pokretanje nove proizvodnje u komercijalno isplativim količinama. Visina potpore po korisniku za Mjeru 1. i 2. iznosi do 1500 kuna, a maksimalno do 75 posto od ukupne vrijednosti izvršenog ulaganja. Visina potpore po korisniku za Mjeru 3. iznosi do pet tisuća kuna, a maksimalno do 75 posto od ukupno prihvatljivih aktivnosti.
Korisnik može ostvariti po Mjeri 1. i 2. ukupno 2500 kuna godišnje. Zahtjevi za potporu podnose se na popunjenim službenim obrascima s utvrđenom obveznom dokumentacijom koja se prilaže uz Zahtjev za potporu. Obrasci s popisom obvezne dokumentacije mogu se preuzeti u Jedinstvenom upravnom odjelu Općine Lobor ili na internetskoj stranici. Zahtjev za potporu s obveznom dokumentacijom dostavlja se isključivo putem pošte, u zatvorenoj omotnici na čijoj poleđini treba obavezno ispisati ime i prezime i adresu pošiljatelja, te je dostaviti na adresu: Općina Lobor, Trg svete Ane 26, 49253 Lobor, s naznakom za Natječaj “Potpore poljoprivredi na području Općine Lobor u 2017. godini” – NE OTVARATI. Rok za podnošenje Zahtjeva za potpore je do 31. prosinca, odnosno, do iskorištenja osiguranih sredstava.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba