PREDLOŽITE KANDIDATE ZA GODIŠNJU NAGRADU I NAGRADU ZA ŽIVOTNO DJELO

Ministarstvo raspisalo natječaj za dodjelu nagrade za promicanje prava djeteta

Objavljeno: 04.10.2017. JJ

Na temelju Zakona o nagradi za promicanje prava djeteta i pravilnika o nagradi za promicanje prava djeteta, Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku raspisalo je natječaj za dodjelu nagrade za promicanje prava djeteta u 2017. godini. Povodom obilježavanja dana prihvaćanja Konvencije o pravima djeteta, radi dodjele “Nagrade za promicanje prava djeteta” u 2017. godini, za iznimna postignuća u zaštiti dobrobiti, prava i interesa djece, pozivaju se fizičke i pravne osobe da predlože kandidate za godišnju nagradu i nagradu za životno djelo.

Medalja, povelja, novac

Godišnja nagrada dodjeljuje se pojedincima i/ili grupi pojedinaca, ako je to ostvarenje rezultat njihova zajedničkog rada, i to za najznačajnija ostvarenja postignuta u radu na području promicanja prava djeteta, za ostvarenja koja su bila objavljena ili predstavljena tijekom protekle godine te onima koji uživaju ugled uzornih stručnjaka i radnika. Dodjeljuju se do tri godišnje nagrade u obliku povelje i u novcu. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se istaknutim pojedincima, i to onima čiji rad predstavlja trajan doprinos promicanju prava djeteta u svrhu potpunog i skladnog razvoja osobnosti djeteta, onima koji su pridonijeli zaštiti prava i interesa djeteta u duljem razdoblju, tijekom profesionalne karijere ili dobrovoljnog sudjelovanja u udrugama koje se bave pravima i interesima djece, onima koji su označili vrijeme u kojem su djelovali te čija djela i ostvarenja ostaju trajno dobro Republike Hrvatske, te onima koje obilježava javna prepoznatljivost i priznatost njihovih uspjeha i postignuća trajne vrijednosti. Nagrada za životno djelo dodjeljuje se u obliku medalje, povelje i u novcu.

Do 14. listopada

Prijedlozi za dodjelu nagrade podnose se do 14. listopada, a upućuju se u zatvorenim omotnicama na adresu: Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Sektor za obitelj, djecu i mlade, Služba za obitelj i djecu, Trg Nevenke Topalušić 1, 10000 Zagreb, s naznakom: “Natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje prava djeteta – ne otvarati”. Nepotpuni i nepravodobni prijedlozi neće se razmatrati.
Više informacija i puni tekst natječaja dostupan je OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba