SVEČANA SJEDNICA OPĆINSKOG VIJEĆA: U MIHOVLJANU SE OBILJEŽAVA DAN OPĆINE I ŽUPE

Načelnik Bartolić: Želja nam je svima ista – da mladi naraštaji svoju budućnost vide upravo u Mihovljanu

Objavljeno: 29.09.2017. Jelena Jazbec

Povodom današnje svetkovine sv. Mihaela, Gabrijela i Rafaela, općina Mihovljan obilježava svoj dan. U društvenom domu održana je svečana sjednica Općinskog vijeća, koju je otvorio predsjednik Vijeća Željko Čleković. Prisutnima se obratio načelnik Mihovljana Zlatko Bartolić, koji je predstavio najznačajnije projekte realizirane u drugoj polovici 2016. te prvoj polovici 2017. godine. Jedan od njih je uređenje mjesnog groblja u Mihovljanu, a radilo se o investiciji vrijednoj 1,4 milijuna kuna. U projekt “Sanacija i modernizacija nerazvrstanih cesta”, u sklopu kojeg je asfaltirano 14 dionica nerazvrstanih cesta u dužini od 4111 metara, uloženo je pak 1,2 milijuna kuna. Projekt je sa 613 tisuća kuna sufinanciralo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije i sa 150 tisuća kuna Ministarstvo graditeljstvo, dok je preostali iznos od 437.887 kuna osigurala Općina Mihovljan. Uređeno je i dječje igralište u Mihovljanu, projekt vrijedan gotovo 330 tisuća kuna, kao i središte Mihovljana, u što je uloženo nešto više od 150 tisuća kuna. Zacjevljenje jarka uz cestu ŽC2125 – zaseok Blaškovići stajalo je 105 tisuća kuna, a 50 tisuća kuna osigurala je Krapinsko – zagorska županija. U tijeku je i završna faza za dobivanje građevinske dozvole za projekt ceste pod nazivom Mihovljan – Večkovići – Kovačići, u što je do sada uloženo gotovo 130 tisuća kuna. U komunalne usluge u proteklom je razdoblju uloženo 326.117 kuna, za pomoć kućanstvima, djecu, mlade, građane slabijeg imovinskog statusa bilo je osigurano 239.829 kuna i za udruge, političke stranke, Crkvu i Crveni križ 344.282 kune, i to samo u 2017. godini.

Mali koraci

– Glavna zadaća Općine Mihovljan je osnažiti razvoj gospodarstva, stvoriti kulturno – turističku destinaciju te iskoristiti što više financijskih sredstava iz europskih fondova koji su namijenjeni poticanju razvojnih projekata. Želja nam je svima ista – da mladi naraštaji svoju budućnost vide upravo u općini Mihovljan. Nadamo se da smo barem malim koracima i realizacijom navedenih projekata, ali i planovima za budućnost, uspjeli potaknuti ostanak mladih u našem mjestu. Moram spomenuti da smo uspjeli realizirati gotovo sve što smo i planirali, a u tome su nam prvenstveno pomogli Vlada i ministarstva Republike Hrvatske. Ujedno je ovo prilika da zahvalim našem saborskom zastupniku Žarku Tušeku za veliki doprinos u realizaciji naših ciljeva. Naravno, svega toga ne bi bilo bez predanosti naših općinskih vijećnika, članova mjesnih odbora i naših udruga, kao i građana koji su nesebično pomagali – zaključio je načelnik Bartolić.
Saborski zastupnik Žarko Tušek rekao je kako je sretan kada vidi da u općini Mihovljan vlada tako dobra atmosfera.
– Veseli me kada osjetim ovaj pozitivni naboj oko toga kako ćete stvarati i razvijati svoju općinu u budućnosti. Drago mi je da ste u većoj mjeri realizirali sve ono što ste si zacrtali, drago mi je da imate mnogo ideja i planova i u svemu tome apsolutno vam stojim na raspolaganju, ne samo vama, nego svim načelnicima i gradonačelnicima Krapinsko – zagorske županije i svim našim prijateljima, u okviru svojih mogućnosti. Politika Vlade je takva da prepoznaje važnost razvoja naših lokalnih sredina, važnost razvijanja svih ozbiljnih strategija koji se odnose na to kako sačuvati život u svakom kutku naše domovine. To je ono što je najvažnije – rekao je Tušek.

Nagrađeni odlikaši

– Neki dan je u Zaboku otkriven spomenik našim poginulim policajcima, šestorici iz Krapinsko – zagorske županije, koji su svoj život dali za našu domovinu. Bio je to jedan od najemotivnijih trenutaka koje sam u posljednje vrijeme doživio na području Krapinsko – zagorske županije. Znači, još uvijek živi taj osjećaj, još uvijek živi vrijednost tih ljudi koji su napravili sve da bismo mi danas bili ovdje gdje jesmo. Stoga vas sve potičem na jedan zajednički dijalog, na jednu zajedničku suradnju, jer svi mi koji možemo doprinijeti razvoju naše Krapinsko – zagorske županije, uistinu moramo staviti glave na kup i u okviru naših mogućnosti pomoći našem kraju, a samim time i Hrvatskoj u cijelosti – istaknuo je Tušek.
U ime zagorskih načelnika i gradonačelnika, Dan općine Mihovljan čestitao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, a u ime Krapinsko – zagorske županije, zamjenik župana Anđelko Ferek – Jambrek.
Već tradicionalno, nagrađeni su i učenici koji su tijekom cijelog osnovnoškolskog obrazovanja postizali odličan uspjeh. Novčane poklone uručio im je načelnik Bartolić, a dobili su ih: Patricija Martinjak, Maja Oslić, Dora Oraić i Božidar Sajko.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba