U sklopu 30. maratona “Mihanović”, u Tuhlju održana humanitarna utrka za mladog Danijela Plašća, stradalog u prometnoj nesreći

ZA DANIJELOVE NOGE: Utrkom prikupljeno oko pet tisuća kuna za kupnju robotskog odijela, koje bi 18-godišnjaku pomoglo da pokuša ponovno prohodati

Objavljeno: 25.09.2017. zagorjeinternational

U subotu je održana humanitarna utrka za građane “Za Danijelove noge”, kojom se nastoji pomoći mladom Danijelu Plašću iz Zlatara.
Među brojnim rekreativcima i sportašima koji su trčali relaciju humanitarnu utrku na relaciji Terme Tuhelj – Sveti Križ – Tuhelj, bili su i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar i načelnik Tuhlja Mladen Hercigonja.
Na utrci je inače sudjelovalo stotinjak trkača, koji su uplaćivali kotizacije od 50 kuna, pa se tom računicom dolazi do iznosa od 5000 kuna prikupljenih za Danijela.
– Još su neki uplatili novac i izravno na Danijelov račun, ili pak su uplatili kotizaciju, a nisu se mogli odazvati i utrci – dodao je Krešimir Koletić iz organizacije.
Ova utrka održana je u sklopu 30. po redu polumaratona “Mihanović” kojeg je organizirala Udruga “Zagorje u srcu”.
Inače, 18-godišnji Danijel je stradao u prometnoj nesreći nakon koje je ostao nepokretan te mu je potrebno pomagalo, robotsko odijelo koje bi mu moglo pomoći da stane na svoje noge i prohoda. Odijelo se ne može nabaviti u Hrvatskoj, a stoji oko 80 tisuća eura. Utrku je uz Danijela, pratio i njegov otac Stjepan Plašć.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba