Pozivaju se pčelari s područja Krapinsko – zagorske županije da dostave svoje uzorke

Ocjenjivanje i izložba meda održat će se 25. studenoga u Donjoj Stubici

Objavljeno: 24.09.2017. JJ

Krapinsko – zagorska županija objavila je Javni poziv za 16. Ocjenjivanje i izložbu meda Krapinsko – zagorske županije, koje će se održati 25. studenoga u Donjoj Stubici. Na ocjenjivanje se mogu prijaviti svi zainteresirani pčelari i pčelarke s područja Krapinsko – zagorske županije s uzorcima meda koji su s pašnog područja Krapinsko – zagorske županije. Udruge pčelara s područja županije prikupljaju uzorke meda te ih šifriraju.
Za prijavu na ocjenjivanje potrebno je dostaviti dvije staklenke meda od 450 grama i jednu staklenku od 900 grama za svaki uzorak meda prijavljen na natjecanje. Med mora biti u tekućem stanju u čistim, neoznačenim staklenkama sa zlatnim poklopcima bez uzoraka. Kotizacija za sudjelovanje iznosi sto kuna po uzorku meda.
Udruge pčelara same dostavljaju šifrirane uzorke meda 5. listopada 2017. godine u Krapinsko – zagorsku županiju, Magistratska 1, treći kat soba 49. Prijavljeni uzorci ocjenjivat će se prema Pravilniku o kvaliteti meda i drugih pčelinjih proizvoda. Peludnu analizu prispjelih uzoraka meda napravit će Agronomski fakultet u Zagrebu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba