FORUM ZA SLOBODU ODGOJA POZIVA UČITELJE, STRUČNE SURADNIKE, ČLANOVE UDRUGA I PREDSTAVNIKE JAVNIH USTANOVA

Sudjelujte na edukaciji o razvoju školskog volontiranja i menadžmentu volontera

Objavljeno: 22.09.2017. JJ

Forum za slobodu odgoja (FSO) poziva prije svega učiteljice i učitelje osnovnih i srednjih škola, stručne suradnike u osnovnim i srednjim školama kao i zaposlenike udruga koje rade s mladima i predstavnike drugih javnih ustanova s područja Krapinsko – zagorske županije da se prijave za sudjelovanje u edukaciji “Razvoj školskog volontiranja: Volontiranje u radu s djecom i mladima i menadžment volontera”. Edukacija se održava u sklopu projekta “Moj okoliš, moja budućnost!”, koji provodi DOOR u partnerstvu s FSO-om i Osnovnom školom Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog. Projekt se financira iz Europskog socijalnog fonda, Operativni program “Učinkoviti ljudski potencijali”.

Od 2. do 4. listopada

Cilj projekta je potaknuti i razviti program školskog volontiranja za okoliš, klimu i održivi razvoj. Edukacija ima za cilj pripremiti odgojno – obrazovne djelatnike i sve druge zainteresirane za uspostavljanje volonterskog programa u radu s djecom i mladima te za kvalitetno upravljanje vanjskim volonterima u školama. Iako je u edukaciji naglasak na volontiranju u odgojno – obrazovnim ustanovama, ona je korisna i za sve koji planiraju sudjelovati ili surađivati s odgojno – obrazovnim ustanovama u provedbi volonterskih akcija i programa. Edukacija će se održati od 2. do 4. listopada u Hotelu Terme Jezerčica u Donjoj Stubici. Troškovi edukacije, smještaja i objeda su pokriveni projektom. Troškovi prijevoza polaznika edukacije bit će isto tako pokriveni projektom, o čemu će izabrani polaznici dobiti detaljniju informaciju. Voditeljice edukacije su Višnja Pavlović, pedagoginja, voditeljica projekata i trenerica medijacije s višegodišnjim iskustvom u kreiranju i provedbi edukacijskih programa za mlade i stručnjake za razvojni rad s mladima, te Marina Brkić, koja je stekla iskustvo u radu s djecom i mladima, kao voditeljica kreativno – socijalizacijskih radionica za djecu u Centru za djecu, mlade i obitelj Velika Gorica, kao nastavnica hrvatskog jezika u Gimnaziji Velika Gorica (2008.), te trenerica na programima iskustvenog učenja u prirodi za djecu i odrasle u Hrvatskoj školi Outward Bound (od 2007.).

Stručno usavršavanje

Svi polaznici koji zadovolje uvjete edukacije dobit će potvrdu o stručnom usavršavanju na 24 sata. Odgojno – obrazovni djelatnici navedenu potvrdu o stručnom usavršavanju mogu priložiti dokumentaciji u postupku napredovanja. Svi zainteresirani se prijavljuju dostavom ispunjene prijavnice na [email protected], do 25. rujna. Dodatna pitanja možete uputiti na [email protected].

Obrazac prijavnice dostupan je OVDJE.

Kurikulum edukacije dostupan je OVDJE.

 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba