U SREDNJOJ ŠKOLI BEDEKOVČINA ODRŽANA KONFERENCIJA ZA 30-AK MLADIH

Sudionici raspravljali o problemima i potrebama mladih, te njihovu aktivizmu i sudjelovanju u procesima donošenja odluka

Objavljeno: 22.09.2017. JJ

U Srednjoj školi Bedekovčina održana je konferencija za 30 mladih, kroz koju su sudionici naučili što je to Youthpass i kako se može koristiti kao alat za valoriziranje neformalnog učenja mladih. Kroz metodu world caffea, mladi su raspravljali o četiri važne teme – o problemima i potrebama mladih, aktivizmu mladih i sudjelovanju mladih u procesima donošenja odluka.

Strukturirani dijalog

Osim iznimno korisnih podataka koje su sudionici uputili na navedene teme, dobili su i znanja iz područja strukturiranog dijaloga, te metoda sudjelovanja u procesima donošenja odluka i aktivizmu. Konferenciji se pridružio i zamjenik načelnika Bedekovčine Janko Buzjak, u ulozi donositelja odluka, koji je zajedno s mladima odgovarao na pitanja o problemima i potrebama mladih u lokalnoj zajednici. Svi zaključci konferencije bit će proslijeđeni Općini Bedekovčina te će pomoći u daljnjim pripremama aktivnosti koje se tiču mladih.

Video materijali

Tijekom konferencije, sudionici su kroz video materijale prikazali što mladi žele u svojoj školi i zajednici, poput mjesta na kojem mogu igrati stolni tenis, košarku, mjesta na kojem mogu odmarati, ali i baviti se dodatnim izvanškolskim aktivnostima. Također su kroz kratke video klipove prikazali da su im potrebni i izvannastavni sadržaji i druženje. Ova konferencija provedena je u sklopu projekta “Osnaživanje mladih”, kroz Erasmus+ program, kojeg provodi Mreža udruga Zagor. U provedbi i organizaciji konferencije sudjelovali su Srednja škola Bedekovčina i Bedekovčanska udruga mladih.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba