“SREDNJOVJEKOVNE SVEČANOSTI” I OVE SUBOTE U DVORU VELIKI TABOR

Ponovno dolaze kralj i kraljica, a mališani mogu naučiti gađati lukom i strijelom te uživati u novim lutkarskim predstavama

Objavljeno: 22.09.2017. JJ

“Srednjovjekovne svečanosti” nastavljaju se u Dvoru Veliki Tabor i ove subote. Ovog puta Vitezovima Taborgradskim pridružit će se i članovi Viteškog reda svetog Nikole iz Varaždina. Prikazat će zabave u srednjem vijeku, šaljivi igrokaz “Traži se vitez hrabar”, razne borbe i vještinu streličarenja.

Ples i glazba

Ponovno će Dvor pohoditi kralj i kraljica, plesat će djevojke iz zagrebačkog plesnog studija Divertimento iz Zagreba, te Plesna družba Veronike Desinićke iz Desinića, koje je za tu priliku uvježbala plesna pedagoginja Vlasta Rittig, dok će se za glazbenu kulisu pobrinuti polaznici pregradske Glazbene škole okupljeni u sastav Flautine, pod vodstvom profesorice Gorane Tomašić Šragalj i Celtic Fantasy band iz Zagreba. Dašak ludosti donijet će žongleri iz Cirkuske udruge “Razbibriga” iz Samobora, a za djecu su pripremljene muzejske radionice na kojima će naučiti lukom i strijelom gađati u metu, te izrađivati kraljevske krune. Ove subote, taborskom lutkarskom kazalištu IOCULATORI pridružit će se lutkarska skupina iz Sevnice, pa će djeca moći pogledati neke sasvim nove predstave.

Vožnja kočijom

Posjetitelji će moći razgledati i dvije izložbe, “LedendExpo” i “Povratak korijenima s Barbarom Desinićkom”, koje su svečano otvorene prošle subote, a izvođačima programa u kreiranju kulise srednjovjekovlja i oživljavanju povijesnih prizora pomoći će barutar Josip Jesih, golubar Željko Antonić, kovač Božidar Kopun i izrađivač tradicionalnih drvenih glazbala, Zvonimir Majdak. Oko Tabora, djeca i odrasli će se moći voziti u kočiji Borisa Antolića, kušati gulaš kojeg će kuhati Vitezovi Taborgradski, kupiti nakit Goge Špoljar, sireve OPG-a Kajba, te krpene lutke vitezova, dama i konja iz kućne radinosti Kiki ART-a. Organizatori manifestacije su Dvor Veliki Tabor i Muzeji Hrvatskog zagorja. Za posjetitelje je osigurano besplatno parkiralište pokraj Dvora, a program traje od 14 do 18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba