JOŠ JEDAN KORAK BLIŽE REALIZACIJI PROJEKTA UREĐENJA OKOLIŠA DVORCA GORNJA BEDEKOVČINA, VRIJEDNOG STO TISUĆA EURA

Odgojni dom Bedekovčina Općini besplatno dao na korištenje dio parka površine 5800 četvornih metara

Objavljeno: 21.09.2017. JJ

U sklopu projekta “Hicaps – Historical Castle Parcs”, između Odgojnog doma Bedekovčina i Općine Bedekovčina potpisan je ugovor kojim Odgojni dom daje Općini na korištenje, bez naknade, dio parka površine 5800 četvornih metara, na razdoblje od deset godina, čime je učinjen još jedan korak u realizaciji gore navedenog projekta.
Naime, cilj projekta je uređenje i revitalizacija povijesnih parkova dvoraca te njihova promocija u kontekstu obogaćenja i očuvanja kulturne baštine država središnje Europe te održivog kulturnog razvoja. Oko Dvorca Gornja Bedekovčina, uredit će se cirkularna šetnica i perivoj, posaditi nove biljke, te postaviti informativne table, klupice za odmor i svjetiljke.
Nositelj projekta je Općina Bedekovčina, a vrijednost je sto tisuća eura, od čega je 85 tisuća eura osigurano bespovratnim sredstvima iz EU fondova. Za sklapanje ugovora, suglasnost je dalo Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, navodeći kako se radi o hvalevrijednoj inicijativi, kao i primjeru dobre prakse suradnje između ustanove socijalne skrbi i jedinice lokalne samouprave.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba