“ZAPJEVAJMO PREJCU”

Šest zborova, a capella izvedbe i idilični srednjovjekovni ambijent atrija Dvora Veliki Tabor

Objavljeno: 18.09.2017. JJ

U organizaciji Pjevačkog zbora “Đuro Prejac” iz Desinića, u atriju Dvora Veliki Tabor održan je prvi Susret zborova pod nazivom “Zapjevajmo Prejcu”. Uz domaćine, nastupili su Pjevački zbor “Bistrica ob Sotli”, Pjevački zbor Kraljevec na Sutli, KUD Klenovnik, KUD “Sloboda” Oroslavje i KUD “Naša lipa” Tuhelj.
– Posebno mi je drago da je večeras s nama ovdje i jedan gostujući zbor iz Slovenije. Time pokazujemo da s ove strane Sutle i s one strane meje postoji prijateljstvo i da tako trebamo nastaviti. Ovo je svijetli primjer toga kako trebamo živjeti – u miru, slozi i ljubavi. Zahvaljujem se našem zboru koji je u Rovinju osvojio zlato i time ne samo uspješno predstavio našu općinu, nego i čitavu našu županiju. Stoga smo dužni podržavati i financijski pomagati njihove aktivnosti, kako bi u budućnosti bili još bolji i kvalitetniji, kako bi njihovo djelovanje služilo na čast općine – rekao je u uvodnom obraćanju načelnik Desinića Zvonko Škreblin.
Prema pravilima organizatora, svi zborovi pjevali su a capella, a na raspolaganju su za svoje izvedbe imali maksimalno deset minuta. Po završetku programa, svim sudionicima podijeljene su i prigodne zahvalnice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba