NA BEDEKOVČANSKIM JEZERIMA ODRŽANA DEVETA REKREATIVNO – ZABAVNA MANIFESTACIJA “SKOK U JESEN”

Na prvoj bedekovčanskoj trail utrci okupili se trkači iz raznih krajeva Hrvatske

Objavljeno: 18.09.2017. JJ

Proteklog je vikenda na Bedekovčanskim jezerima održana trodnevna rekreativno – zabavna manifestacija “Skok u jesen”, deveta po redu. Manifestacija je naziv dobila po natjecanju u skok u dalj, a s godinama se to natjecanje proširilo i na bacanje kugle, košarkaški i nogometni turnir, te trčanje na stazi od pet kilometara. Ove je godine prvi puta održana i trail utrka u dužini od 25 i 13 kilometara, koja je u Bedekovčinu privukla velik broj trkača iz cijele Hrvatske. Trail trkače je prije starta utrke u subotu pozdravila zamjenica krapinsko – zagorskog župana Jasna Petek, te im poželjela dobrodošlicu u Krapinsko – zagorsku županiju.

Rad za mlade

– Čestitam Bedekovčanskoj udruzi mladih, ne samo na organizaciji “Skoka u jesen” i trail utrke, već i na svemu što cijele godine rade za mlade Bedekovčine i čitave naše županije – rekla je Petek te poručila kako Županija podržava rad udruga mladih te će to dakako nastaviti raditi i u narednom razdoblju.
Okupljene je pozdravio i načelnik Bedekovčine Darko Ban, koji je istaknuo kako Općina Bedekovčina izdvaja više od 30 posto proračuna za djecu i mlade.
– I ova je manifestacija financirana iz proračuna Općine Bedekovčina, kroz financiranje rada naših udruga. Na moju inicijativu, ona je ove godine preseljena na Bedekovčanska jezera, kako bismo ih još više revitalizirali, a smatram da je ovaj ambijent mnogo bolji od onog na prostoru Osnovne škole, gdje se manifestacija dosad odvijala – rekao je Ban.
Prisutnima su se obratili i predsjednik Bedekovčanske udruge mladih Jura Koprek te hrvatska reprezentativka u trail utrkama Jelena Brezak.

Kulturni program

U sklopu “Skoka u jesen” održana su i poučna predavanja, kreativne radionice i tribine za mlade, igre za djecu u prijepodnevnim satima, koncert limene glazbe te večer poezije. Manifestaciju je organizirala Bedekovčanska udruga mladih u suradnji s Općinom Bedekovčina i Zagorskom ligom protiv raka, koja je za sve zainteresirane osigurala besplatno mjerenje tlaka i šećera u krvi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba