DOBRE VIJESTI S POSLJEDNJE SJEDNICE VLADE RH

U nacionalnu Strategiju prometnog razvoja RH do 2030. godine ušle i pruga i brza cesta Zagreb – Krapina – Varaždin – Čakovec

Objavljeno: 17.09.2017. Alen Brodar

U konačni tekst Strategije prometnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje od 2017. do 2030. godine, osim nove trase željezničke pruge od Čakovca i Varaždina, preko Lepoglave i Zaboka do Zagreba, izrijekom je na posljednjoj sjednici Vlade RH, održanoj u četvrtak, uvrštena i brza cesta, koja će Čakovec i Varaždin preko Krapine povezati sa Zagrebom.

Paralelno uz prugu

Brza cesta išla bi od Čakovca preko Varaždina, Ivanca, Lepoglave i Krapine do Zagreba. Ona će ići paralelno uz željezničku prugu, u prvoj fazi s izlaskom prije mosta preko Drave, a u drugoj fazi gradnjom novog mosta, ta će se brza cesta nastaviti iz Varaždina prema Krapini.
Što se tiče pruge, za dio koji je u europskom koridoru 10A građevinska dozvola je gotova, financiranje je odobreno, a radit će se od Zaprešića do Zaboka, pa od Zaboka do Krapine. Nakon toga nastavlja se s projektiranjem dijela pruge koji ide od Krapine do Jesenja, gdje se spaja na prugu u Lepoglavi i dalje nastavlja prema Varaždinu i
Čakovcu.

Ministarstvo prometa

Riječ je o projektu koji je težak oko pola milijarde eura, a koji bi put od Čakovca do Zagreba trebao skratiti s tri sata na samo 50 minuta.
Konačni tekst Strategije će, prema odluci Vlade, biti objavljen na internetskim stranicama Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba