Prijem za zagorske heroje koji su sudjelovali u gašenju požara velikih razmjera na Jadranu

“Kud god idu, uvijek ostaje dobar glas iza njih – oni žive vatrogastvo, oni su vatrogasci od glave do pete”

Objavljeno: 14.09.2017. Alen Brodar

U Krapini je u srijedu krapinsko – zagorski župan Željko Kolar održao prijem za zagorske vatrogasce koji su sudjelovali u gašenju požara velikih razmjera na Jadranu tijekom ovog ljeta.
Prijem je organiziran kako bi se vatrogascima još jednom iskazala zahvalnost za sve što čine, kako u gašenju požara, tako i u slučaju drugih elementarnih nepogoda na području Zagorja te diljem Hrvatske.

Financijska podrška

– Ponosan sam što dobivamo samo riječi hvale na rad naših vatrogasaca, bilo da su angažirani na području Zagorja ili drugih krajeva Hrvatske. Također sam sretan što dobrovoljno vatrogastvo i profesionalne vatrogasne postrojbe na području Krapinsko – zagorske županije odlično surađuju, i to nam daje dodatan poticaj da se financijski maksimalno založimo da podržimo vatrogastvo, pa će tako i u 2018. godini sredstva biti povećana u odnosu na ovu godinu – rekao je župan Kolar te također pohvalio sjajan rad s mladima, što je garancija da će prebogata tradicija vatrogastva na području Krapinsko – zagorske županije biti očuvana.

Predsjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Stjepan Skuliber istaknuo je da je ponosan na svoje kolege.
– Kud god da idu, uvijek ostaje dobar glas iza njih. Oni žive za vatrogastvo, oni su vatrogasci od glave do pete. Snalažljivi su, i čak kad dođu u nepoznato, brzo se prilagode i odrade intervenciju – rekao je Skuliber, na kojeg se nadovezao zapovjednik Vatrogasne zajednice KZŽ Marijan Lovrenčić.

Tri dislokacije

– Ove godine smo imali ukupno tri izvanredne dislokacije zagorskih vatrogasaca, što je dosad najveći angažman zagorskih vatrogasaca, ali i općenito vatrogasaca s kontinenta za događanja ove vrste. Bili smo angažirani na području Zadarske, Šibensko – kninske i Splitsko – dalmatinske županije, sa 61 vatrogascem i 13 vatrogasnih vozila iz 21 vatrogasne postrojbe. Sveukupno, tijekom ovog ljeta na redovnim i izvanrednim dislokacijama na Jadranu je bio 121 zagorski vatrogasac – rekao je Lovrenčić.
Na prijemu su inače bila 23 vatrogasca, koji su bili na izvanrednoj dislokaciji u mjestu Kistanje u Šibensko – kninskoj županiji.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba