Delegacija Odjela za razvojnu pomoć Ministarstva europskih integracija Kosova je u srijedu posjetila Krapinsko-zagorsku županiju gdje je u Energetskom centru Bračak upoznata s posebnostima naše županije s naglaskom na iskorištavanje europskih fondova.

Zagorska iskustva

Dobrodošlicu u Zagorje je gostima iz Kosova poželio zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, koji je tom prilikom izrazio uvjerenje kako će im iskustva naše županije u procesima europskih integracija i iskorištavanju europskih fondova biti korisna i na njihovom europskom putu. Sudionici posjeta bili su ravnatelj i djelatnici Odjela za razvojnu pomoć Ministarstva europskih integracija Kosova zaduženog za koordiniranje, planiranje, programiranje, praćenje i evaluaciju IPA-e, te voditelj projekta tehničke pomoći iz Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit.
Delegacija iz Kosova posjetila je Krapinsko – zagorsku županiju u suradnji s Centrom izvrsnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a sklopu studijskog boravka u Hrvatskoj, koji je organiziran s ciljem poboljšavanja razumijevanja korištenja instrumenta pomoći Europske unije te budućeg korištena ESI fondova.

Dobra praksa

Kako je za Kosovo trenutno iznimno korisno prenošenje dobre prakse i iskustva iz pretpristupnog vremena Hrvatske, načina razvijanja kapaciteta i osiguravanja odličnih rezultata, prezentaciju o istome na primjeru Krapinsko-zagorske županije je stručnoj delegaciji iznijela direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar. Goste je sa specifičnostima Energetskog centra Bračak upoznao Miljenko Jagarčec iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.