Delegacija iz Kosova u radnom posjetu Krapinsko – zagorskoj županiji

Kosovari upoznali posebnosti Zagorja i učili od Zagoraca kako iskorištavati europske fondove

Objavljeno: 14.09.2017. AB

Delegacija Odjela za razvojnu pomoć Ministarstva europskih integracija Kosova je u srijedu posjetila Krapinsko-zagorsku županiju gdje je u Energetskom centru Bračak upoznata s posebnostima naše županije s naglaskom na iskorištavanje europskih fondova.

Zagorska iskustva

Dobrodošlicu u Zagorje je gostima iz Kosova poželio zamjenik župana Anđelko Ferek-Jambrek, koji je tom prilikom izrazio uvjerenje kako će im iskustva naše županije u procesima europskih integracija i iskorištavanju europskih fondova biti korisna i na njihovom europskom putu. Sudionici posjeta bili su ravnatelj i djelatnici Odjela za razvojnu pomoć Ministarstva europskih integracija Kosova zaduženog za koordiniranje, planiranje, programiranje, praćenje i evaluaciju IPA-e, te voditelj projekta tehničke pomoći iz Deutsche Gesellschaft für Internationale Zusammenarbeit.
Delegacija iz Kosova posjetila je Krapinsko – zagorsku županiju u suradnji s Centrom izvrsnosti Ministarstva vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske, a sklopu studijskog boravka u Hrvatskoj, koji je organiziran s ciljem poboljšavanja razumijevanja korištenja instrumenta pomoći Europske unije te budućeg korištena ESI fondova.

Dobra praksa

Kako je za Kosovo trenutno iznimno korisno prenošenje dobre prakse i iskustva iz pretpristupnog vremena Hrvatske, načina razvijanja kapaciteta i osiguravanja odličnih rezultata, prezentaciju o istome na primjeru Krapinsko-zagorske županije je stručnoj delegaciji iznijela direktorica Zagorske razvojne agencije Karolina Barilar. Goste je sa specifičnostima Energetskog centra Bračak upoznao Miljenko Jagarčec iz Regionalne energetske agencije Sjeverozapadne Hrvatske.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba