GRADSKI PRORAČUN ZLATARA SMANJEN ZA 8,4 MILIJUNA KUNA

Nema otvorenih natječaja za prijavu projekata uređenja Trga slobode i stare gradske jezgre

Objavljeno: 13.09.2017. zagorjeinternational

Na redovnoj radnoj sjednici Gradskog vijeća Zlatara, donesena je odluka o izmjeni ovogodišnjeg gradskog proračuna. Novi proračun iznosi 21.202.795 kuna, što je za 8.460.945 kuna manje od planiranog. Naime, pojasnila je gradonačelnica Jasenka Auguštan Pentek, izostaje planirana pomoć Fonda za ruralni razvoj od osam milijuna kuna za uređenje Trga slobode, jer nema natječaja na koji bi se taj projekt mogao prijaviti, a iz istog razloga izostaje i planiranih 550 tisuća iz Ministarstva turizma za uređenje stare gradske jezgre u središtu Zlatara.

Nogostup u Martinečkoj

– Ipak, priprema za te projekte se nastavlja, pa je tako trenutno u tijeku rješavanje imovinsko – pravnih odnosa za Trg, radi ishođenja građevinske dozvole – rekla nam je gradonačelnica, te dodala kako se još uvijek čekaju rezultati natječaja iz Mjere 7.4., na koju je prijavljeno uređenje Parka hrvatske mladeži.
Dio stavki proračuna je povećan, primjerice, Krapinsko – zagorska župana dodjeljuje pomoć za vodoopskrbu, uređenje biciklističkih odmorišta te za komunalne akcije. I Grad je preraspodjelom sredstava osigurao 220 tisuća kuna za nogostup u Martinečkoj ulici, 292 tisuće kuna za održavanje nerazvrstanih cesta, te 200 tisuća kuna za javnu rasvjetu, dok se dio troškova odnosi na pomoć građanima, pa je tako 30 tisuća kuna osigurano za nabavu udžbenika. Zbog bogatijeg programa, povećani su izdaci za “Dane kajkavske riječi”, sa 60 na 80 tisuća kuna, a ostavljena je i rezerva za nagrade sudionicama “Pajdaškog sprehajanja”.

Strateški plan

Za drugu izmjenu proračuna glasovalo je 12 od 13 nazočnih vijećnika. Jedan je vijećnik bio suzdržan. Također je jednoglasno donesena odluka o izradi Strateškog plana razvoja poljoprivrede na području grada. U tu svrhu Grad će se prijaviti na natječaj iz podmjere 7.1. “Sastavljanje i ažuriranje planova za razvoj općina i sela u ruralnim područjima”, u sklopu kojeg će tražiti 50 tisuća kuna za izradu Strategije. Strategija podrazumijeva definiranje razvojnih prioriteta, mjera i projekata koji će pridonijeti razvoju poljoprivredne proizvodnje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba