U Donjoj Stubici aktualno nekoliko kapitalnih projekata

Na natječaj Ministarstva kulture prijavljene treća i četvrta faza uređenja Fellerove zgrade, vrijedne četiri milijuna kuna

Objavljeno: 13.09.2017. zagorjeinternational

Gradonačelnik Donje Stubice Nikola Gospočić, gostujući na Radio Stubici, istaknuo je da je u Donjoj Stubici aktualno nekoliko kapitalnih projekata prijavljenih na razne natječaje, između ostalog i uređenje Fellerove zgrade.
– Grad je na natječaj Ministarstva kulture prijavio treću i četvrtu fazu uređenja, a vrijednost radova iznosi četiri milijuna kuna. Prijavljen je i nastavak arheoloških istraživanja na “Starom gradu” u vrijednosti od oko 25 tisuća kuna. Po prvi puta je prijavljena obnova i rekonstrukcija tzv. zgrade Žandarmerije u Topličkoj 5, koji bi u budućnosti trebao biti sjedište Turističke zajednice područja Donje i Gornje Stubice te Multimedijskog centra Stub – klub – rekao je gradonačelnik Gospočić, dodajući da se ispred te zgrade planira postaviti punionica za električna vozila, u suradnji s Parkom prirode Medvednica koji bi donirali punionicu, dok bi Grad osigurao priključak struje.
Na natječaj je prijavljen i projekt završetka obnove Doma kulture, uređenje fasade i ventilacija. Taj je projekt, ističe Gospočić, osim na natječaj Ministarstva kulture, prijavljen i na natječaj Ministarstva regionalnog razvoja.
– Za natječaj Ministarstva poljoprivrede priprema se prijava Strategije razvoja grada Donja Stubica, na mjeru 7. 1. 1.. U tijeku je i projektiranje reciklažnog dvorišta, odnosno energetska obnova Društvenih domova u Donjoj Podgori i Gornjem Hruševcu, te uređenje ceste u Donjem Hruševcu, za što će se sredstva također potražiti na natječajima nadležnih ministarstava – zaključio je gradonačelnik.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba