Gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović dao je zaključak o ovogodišnjem Tjednu kajkavske kulture:

Velika posjećenost svih događanja mnogo govori, a malo se manifestacija u Hrvatskoj može pohvaliti dolaskom i premijera i predsjednice

Objavljeno: 12.09.2017. AB

Još jedan Tjedan kajkavske kulture, najznačajnija manifestacija kajkavskog govornog područja, ove godine 52. po redu, je iza nas, a prema komentarima građana i gostiju, dojmovi su odlični. Zaključak cijelog Tjedna kajkavske kulture i kao šlaga na torti, Festivala kajkavskih popevki, dao je gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.
– Moram priznati da se stvarno sva događanja, koja su bila pripremljena, bila dobro posjećena. Zadovoljni smo odazivom publike, a građani su, dojam je, zadovoljni uređenjem grada i na koji je način Krapina ove godine dočekala svoje goste na Tjednu kajkavske kulture. Drago mi je što je puno publike bilo i na možda, za šire mase, manje atraktivnim sadržajima. Žao mi je jedino što je vrijeme neke sadržaje malo pokvarilo, nažalost baš na Dječji dan, a kiša je padala i na otvorenju Zagorskog gospodarskog zbora, no on se unatoč tome uspješno održao. Drago mi je i što smo imali posjet predsjednika Vlade RH Andreja Plenkovića i predsjednice Republike Kolinde Grabar – Kitarović, što svakako daje dodatnu težinu cijeloj manifestaciji. Naime, malo se manifestacija u Hrvatskoj može pohvaliti da su došli i premijer i predsjednica, što Festival kajkavskih popevki i tako stavlja na mjesto koje po svojoj kvaliteti, ali i kulturnoj vrijednosti to zaslužuje – zaključio je gradonačelnik Gregurović.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba