DODJELOM FESTIVALSKIH NAGRADA ZAVRŠIO 12. TRASH FILM FESTIVAL U VARAŽDINU

Jedna Zlatna motorka ostala i u Hrvatskoj – nagrađen film “Iznimna opasnost”, zagrebačkog autora Mirka Czukora

Objavljeno: 12.09.2017. zagorjeinternational

Spektakularnom dodjelom festivalskih nagrada, famoznih Zlatnih motorki u Kinu Gaj te izvrsnim koncertima na Kapucinskom trgu i afterpartyjem u Caffe baru Elephant, završio je 12. Trash film festival u Varaždinu. Svečana dodjela Zlatnih motorki u Kinu Gaj počela je minutom šutnje u spomen na nedavno preminulog američkog filmaša Tobea Hoopera, čiji je film “Teksaški masakr motornom pilom” bio glavna inspiracija za festivalske nagrade Trash film festivala.

Stručni žiri

Stručni žiri u kojem su bili filmski entuzijast Boris Prole, legendarni rocker Bruno Langer i voditelj Filmsko – kreativnog studija VANIMA Hrvoje Selec, dodijelio je četiri Zlatne motorke za najbolji borilački, akcijski, znanstveno – fantastični i horror film festivala. Zlatna motorka za najbolji borilački film dodijeljena je španjolskom filmu “Justicia Justiciera III Kungfu Karate Annihilator” i autoru Rafi Dengri Oliveru. Zlatna motorka za horror film otišla je također u Španjolsku, filmašu Javieru Chavanelu za film “Un hombre dulce”. Nagrada za najbolji znanstveno – fantastični film otišla je pak u SAD za film “237NP” redatelja Braisa Revalderije. Zlatna motorka za akcijski film ostala je u Hrvatskoj – dodijeljena je filmu “Iznimna opasnost”, autora Mirka Czukora iz Zagreba. Jedna Zlatna motorka dodijeljena je i francuskom filmu “Retrosexe”, koji je dobio najbolje ocjene festivalske publike.

Koncertno finale

Nakon svečane dodjele Zlatnih motorki, u varaždinskom HNK održana je izvedba predstave “Krokodili”, a zatim je održano i veliko koncertno finale festivala na Kapucinskom trgu, gdje su nastupili festivalski bend The Fakin Lajsne i bend Gift iz Novog Sada koji je izvodio najveće hitove kultnog britanskog benda Depeche Mode. Mnogobrojni trasheri potom su se okupili u Caffe baru Elephant, gdje je održan završni afterparty festivala uz Fankotoner.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba