UDRUGA “ZAGORJE U SRCU” ORGANIZIRA 30. POLUMARATON “MIHANOVIĆ” U TUHELJSKIM TOPLICAMA, KOJI OVE GODINE IMA HUMANITARNI KARAKTER

Prijavite se i vi na utrku građana i pomozite 18-godišnjem Danijelu Plašću iz Zlatara

Objavljeno: 11.09.2017. zagorjeinternational

Udruga “Zagorje u srcu” organizira 30. po redu polumaraton “Mihanović” u Tuheljskim Toplicama. Radi se o dvodnevnoj sportsko – humanitarno – turističkoj manifestaciji kojom će se obilježiti i Svjetski dan turizma (27. rujna), a osim tradicionalne polumaratonske utrke u dužini od 21,1 kilometar, održat će se i humanitarna utrka za građane pod nazivom “3,5 kilometara za Danijelove noge”.

Kotizacija 50 kuna

Utrka građana na rasporedu je u subotu, 23. rujna. Trči se rutom Terme Tuhelj – Sveti Križ – Tuhelj, a kotizacija je 50 kuna. Prikupljeni iznos od uplaćenih startnina donira se za humanitarnu akciju “Za Danijelove noge”. Za sve natjecatelje humanitarne utrke osigurana je okrjepa na stazi utrke, kupon za besplatan ručak nakon utrke i zahvala za sudjelovanje.
Inače, 18-godišnji Danijel Plašć iz Zlatara je 31. kolovoza 2015. godine stradao u prometnoj nesreći u kojoj je zadobio tešku ozljedu leđne moždine, nakon koje je ostao nepokretan, prikovan za invalidska kolica, sa stopostotnom invalidnošću. Međutim, postoji pomagalo, robotsko odijelo koje bi mu moglo pomoći da stane na svoje noge i prohoda. Odijelo se ne može nabaviti u Hrvatskoj, a stoji oko 80 tisuća eura.

Kružna utrka

Sljedećeg dana, u nedjelju, 24. rujna, na rasporedu je tradicionalni polumaraton “Mihanović”. Po prvi puta, radi se o kružnoj utrci koja će ići sljedećom rutom: Terme Tuhelj – bazeni na izvoru – raskršće Kovačićek – most Dubrovčan – raskršće Mihalić – Sveti Križ/Monaco – Tuhelj – Ratkajec – Velika Horvatska (okret) – Ratkajec – Tuhelj – Sveti Križ/Monaco – raskršće Mihalić – most Dubrovčan – raskršće Kovačićek – stari bazeni – Terme Tuhelj. Startnina iznosi 100 kuna za sve one koji se prijave online do 22. rujna, te 130 kuna na dana utrke. Startnina za klubove je 80 kuna po natjecatelju. Osigurane su i novčane nagrade za prvih petero u ukupnom redoslijedu kod žene i muškaraca. Za osvojeno prvo mjesto osigurano je 1500, za drugo 1300, za treće tisuću, za četvrto 700 i za peto mjesto 500 kuna. Za sve natjecatelje osigurana je okrjepa na stazi, ručak nakon utrke, kupanje u Termama Tuhelj, dru – fit majica s logotipom utrke i finišerska medalja.

Za utrku građana prijavite se OVDJE.
Za polumaraton Mihanović prijavite se OVDJE.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba