U ZAGORSKIM SELIMA ODRŽAT ĆE SE OKRUGLI STOL, KOJI ĆE BITI POPRAĆEN PRIGODNOM IZLOŽBOM “MLADI, A TAKO RAVNOPRAVNI”

Poslušajte zanimljivu raspravu na temu “Status žena u ruralnim područjima Hrvatske”

Objavljeno: 11.09.2017. JJ

U utorak, 19. rujna, u zgradi Općine u Zagorski Selima održat će se okrugli stol i otvorenje izložbe “Mladi, a tako ravnopravni”, s početkom u 19:00 sati. Tema okruglog stola je “Status žena u ruralnim područjima Hrvatske”, a kao uvodničarke govorit će Jasna Petek, zamjenica krapinsko – zagorskog župana, i Ksenija Krivec – Jurak, načelnica Zagorskih Sela. Moderatorica okruglog stola je Tajana Broz, voditeljica Lokalne akcijske grupe “Zagorje – Sutla”.

Procesi odlučivanja

Krapinsko – zagorska županija se kao ruralno područje suočava s brojnim izazovima vezanima uz status žena, ali bilježi i napredak u pokazateljima rodne ravnopravnosti. Posebice je vidljivo povećanje broja žena u procesima odlučivanja nakon posljednjih lokalnih izbora, što može predstavljati značajniji zamah za unaprjeđenje ravnopravnosti spolova u Zagorju u narednom periodu. Stoga će se na okruglom stolu razgovarati o brojnim izazovima koji stoje pred ženama u Krapinsko – zagorskoj županiji, naporima koje je Krapinsko – zagorska županija uložila u poboljšanje statusa žena te o postojećoj situaciji na nacionalnoj razini, a tiče se rodne ravnopravnosti. Okrugli stol će biti popraćen i otvorenjem izložbe koja prikazuje radove mladih i umjetnika nastalih 30. lipnja na likovnoj koloniji u Planinarskoj kući Picelj, tijekom koje je kroz različite likovne tehnike propitivana upravo tema rodne ravnopravnosti i položaja žena u društvu.

Projekt LADDER

Okrugli stol i izložba dio su projekta “So young, so equal”, koji provodi Mreža udruga Zagor s partnerima, Lokalnom akcijskom grupom “Zagorje – Sutla” i Krapinsko – zagorskom županijom. Projekt financira ALDA kroz projekt LADDER – Local authorities as drivers for development education and raising awareness, Hrvatska zajednica županija i Krapinsko – zagorska županija. Cilj projekta je unapređenje znanja o rodnoj ravnopravnosti i položaju žena u ruralnim područjima na području županije.
Svi zainteresirani svoj dolazak mogu potvrditi do 18. rujna, na e-mail: [email protected].

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba