Mladi iz Zagrebačke nadbiskupije u nacionalnom marijanskom svetištu

Više od 1200 mladih hodočastilo u Mariju Bistricu, gdje su danas dočekali preostale zagrebačke hodočasnike

Objavljeno: 10.09.2017. Alen Brodar

Više od 1200 mladih iz 68 župa Zagrebačke nadbiskupije krenulo je u rano subotnje jutro prema Mariji Bistrici. Na svoje hodočašće, koje se održava već jedanaestu godinu, mladi predvođeni povjerenikom za pastoral mladih Zagrebačke nadbiskupije vlč. Ivanom Valentićem krenuli su posebnim hodočasničkim vlakom sa zagrebačkog Glavnog kolodvora do Konjščine, odakle su nastavili put pješice do bistričkog Svetišta.

Euharistijsko slavlje

Po dolasku u Svetište mladi su hodočasnici sudjelovali na euharistijskom slavlju koje je u Bazilici predvodio vlč. Valentić u zajedništvu s oko 30 svećenika.

Nakon mise, mladi su se okupili u šatoru gdje je u 15 sati otpočeo središnji program hodočašća. Nakon što je biskupski vikar za pastoral Zagrebačke nadbiskupije preč. Marko Kovač pozdravio mlade uime kardinala Bozanića, katehezu je održao povjerenik za pastoral duhovnih zvanja i promotor kršćanskih poziva vlč. Jakov Rađa.

Prvi dan hodočašća mladih Zagrebačke nadbiskupije u Mariju Bistricu završio je službom svjetla te cjelonoćnim klanjanjem pred Presvetim oltarskim sakramentom. Danas su mladi zajedno s hodočasnicima grada Zagreba, koji su u Mariju Bistricu došli na 286. zavjetno hodočašće, prisustvovali euharistijskom slavlju koje je predvodio kardinal Bozanić.

Tri smjera

Inače, zagrebački hodočasnici su put bistričkog svetišta krenuli iz tri smjera: iz zagrebačke katedrale u 5 ujutro te iz Čučerja i Sesveta. S njima su kao i prethodnih godina hodočastili zagrebački pomoćni biskupi mons. Ivan Šaško i mons. Mijo Gorski, koji je u Čučerju predvodio euharistijsko slavlje.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba